Kefir Maken van Kokoswater

Drinken, Ontbijt

Kefir is een gefermenteerde, probiotische drank gemaakt van melk of yogurt. Het heeft een unieke eigen smaak die je het beste kunt vergelijken met een yoghurtdrank of karnemelk. Wanneer je het drinkt geeft het een frisse tinteling in de mond omdat het wat koolzuur en een klein beetje alcohol bevat. Kefir staat erom bekend erg gezond te zijn, het bevat veel mineralen en vitaminen en heeft een hoge voedingswaarde. Het is rijk aan probiotica wat bijdraagt aan een gezonde darmflora. In tegenstelling tot yoghurt, zitten in Kefir ook gisten verwerkt. Door één glas per dag te drinken zou je het je immuunsysteem al kunnen verhogen en de spijsvertering kunnen verbeteren. Dat is natuurlijk geweldig, maar wat als je geen zuivel wil of kan drinken. Dan is het ook mogelijk om Kefir te maken van Kokoswater. Geen zuivel, maar wel alle voordelen van Kefir.

Zo maak je Kefir van Kokoswater

Ingrediënten
RECEPT VOOR 500ML
500ml kokoswater
1/2 kopje waterkefirkorrels

Benodigdheden
afsluitbare glazen pot (1L)
glazen fles/pot om in te bewaren
spatel
zeef

Zo maak je het
1. Vul een stevige afsluitbare pot met het kokoswater en voeg de waterkefirkorrels eraan toe. Roer door met een spatel. Gebruik hier geen metaal voor, dit zal de korrels namelijk beschadigen.

2. Sluit de pot stevig af zodat er geen lucht meer bij kan en laat deze 24 tot 48 uur staan. Het liefst zo lang mogelijk, des te meer gezonde bacteriën er gekweekt worden.

3. Na het fermentatieproces open je de pot en giet je het mengsel door een zeef.

4. Vul een glazen fles met de Kefir die je hebt gemaakt en sluit deze luchtdicht af. Zet de Kefir nog 1 à 2 dagen in de koelkast.

Voilà, jou zelfgemaakte Kefir van Kokoswater is klaar. Serveer de Kefir gekoeld.


Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*