Double butter chocolade lavendel zeep

Thema, Zeep maken

Chocola eten staat niet altijd bekend als heel gezond, maar met deze double butter chocolade lavendel zeep mag je echt zondigen want hij bevat alleen maar goede eigenschappen. Het is een heerlijk romige zeep die lekker schuimt, boordevol cacaoboter en karitéboter. Karitéboter, ook wel shea boter, staat bekend om haar vochtinbrengende en helende werking bij een droge en beschadigde huid. Hij is rijk aan anti-oxidanten, vitamines A en E en essentiële vetzuren. Daarnaast heeft de cacaoboter verzachtende en vochtinbrengende eigenschappen. En als laatste cadeautje in deze zeep is de geitenmelk die een bijzonder hydraterend en voedend effect heeft op de huid. Geitenmelk bevat natuurlijk melkzuur, vitamine A, D en B6. Er is geen essentiële olie toegevoegd aan de double butter chocolade lavendel zeep en geurt toch naar echte chocolade met een vleugje lavendel. Dat is fijn als je niet van sterkte geuren houdt of allergisch bent voor essentiële oliën.

DRAAG EEN VEILIGHEIDSBRIL, HANDSCHOENEN EN LANGE MOUWEN. WERK IN EEN GOED GEVENTILEERDE RUIMTE, GEBRUIK GEEN ALUMINIUM MATERIALEN, WEEG ALLE INGREDIËNTEN PRECIES AF, WERK GECONCENTREERD

Ingrediënten
225gr olijfolie
270gr kokosolie
180gr amandelolie
90gr karitéboter
90gr cacao boter
45gr castor olie
342gr geitenmelk (bevroren in blokjes)
140gr loog
1 eetlepel onbewerkte cacao
2 eetlepels amandelolie
lavendelblaadjes
Benodigdheden
pan
2x warmtebestendige kom
spatel
staafmixer
eetlepel
schaaltje
garde
gietvorm
99% alcohol spray

Zo maak je het
Vul de pan met een klein laagje water en zet deze op het vuur. Zet hier bovenop de warmtebestendige kom. Doe de cacaoboter, de karitéboter en de kokosolie in de warmtebestendige kom en laat deze zachtjes smelten. Blijf roeren tot ze geheel gesmolten zijn. Haal de kom van de pan af en voeg de olijfolie, amandelolie en casterolie toe. Meng deze met een spatel door het geheel. Meng in een klein schaaltje 1 eetlepel onbewerkte cacao en 2 eetlepels amandelolie en zet even apart. Doe de bevroren blokjes geitenmelk in een warmtebestendige kom. Strooi de loogkristallen hier voorzichtig overheen en roer tot deze geheel is opgenomen. Wacht tot het loogmengsel en het oliemengsel beide zijn afgekoeld tot 38-40,5°C. Schenk het loogmengsel rustig bij het oliemengsel. Probeer vorming van luchtbubbels te vermijden. Dompel de staafmixer volledig onder in het mengsel en roer hier eerst mee door het mengsel tot alle loog is opgelost. Zet de staafmixer aan en mix voor ongeveer 20 seconden of tot er een vla-achtige substantie ontstaat. Wanneer het mengsel dik genoeg is zodat je er strepen in kunt zetten is het klaar. Voeg het cacao amandelolie mengsel eraan toe en roer het met een garde door. Schenk het zeepmengsel in een gietvorm. Strooi hier de lavendelblaadjes overheen. Spray 99% alcohol over de bovenkant van de zeep en laat voor minimaal 48 uur drogen voordat je de zeep uit de gietvorm haalt. Laat de zepen 4 tot 6 weken uitharden in een goed geventileerde ruimte voordat je ze kan gebruiken. Draai ze om de paar dagen om, dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig uitharden.


Heb je dit beauty recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*