Stoomkruiden Calendula, Kurkuma en Eucalyptus

Gezicht

Deze blend van stoomkruiden bieden een veelvoud aan voordelen voor de huid. Het zorgt voor een milde reiniging van de poriën, helpt bij vernieuwing van de huid, ondersteunt de bloedcirculatie en je bereid het gezicht voor op een intensere werking van een gezichtsmasker om onzuiverheden te verwijderen en deze te hydrateren. Hij ruikt ook nog eens fantastisch en helpt je vrijer te ademen.

Ingrediënten
RECEPT VOOR 1 STOOMBADJE
½liter gekookt heet water
5gr gedroogde calendula
¼ theelepel kurkuma
5 druppels eucalyptus essentiële olie

Benodigdheden
ceramische of glazen schaal handdoek
pan
theelepel

Zo maak je het
1. Breng een pan met het water aan de kook.

2. Was ondertussen je gezicht met een milde reiniger. Zorg ervoor dat je gezicht goed schoon is wanneer je het stoomt. Dep je gezicht droog met een zachte handdoek.

3. Doe de gedroogde calendula in een ceramische of glazen schaal, druk ze een beetje fijn om de bloemetjes wat te breken zodat de natuurlijke geuren los komen. Voeg hier de kurkuma aan toe en vermeng met de calendula.

4. Druppel enkele druppels essentiële olie over het mengsel en giet het gekookte, stomende water hier overheen.

Hoe te gebruiken
Leg een handdoek over je hoofd die aan beide kanten van het gezicht naar beneden valt. Houd je gezicht boven de kom met stoom. Zorg ervoor dat je gezicht minstens 30cm boven het hete water blijft en pas op dat je je niet verbrandt. Sluit je ogen en haal langzaam en diep adem en ontspan voor ongeveer 10 minuten. Hierna dep je je gezicht droog met een zachte handdoek en is je huid klaar voor het aanbrengen van een masker of je dagelijkse dag- of nachtcrème.


Heb je dit beauty recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*