Mojiti Suiker scrub bars

Body

Maak je gereed voor een ongelooflijk zoete en frisse scrubbehandeling met deze Muntige Mojito Suiker Scrub Bars. De fijne suikerkorrels zorgen voor een milde exfoliatie en maken deze weer zacht en glad. Tegelijkertijd wordt de huid gehydrateerd door de kokosolie en vitamine-E olie. Vers geperst limoensap verstevigd de huid, en in combinatie met de munt geeft het deze suiker scrub bars een super lekkere geur.

Ingrediënten
Voor ongeveer 12 scrub bars
LIMOEN MUNT SUIKER
150gr suiker
verse munt
limoen
3 druppels pepermunt essentiële olie SUIKER SCRUB BARS
150gr limoen munt suiker (zie recept)
120gr kokosolie
120gr gietzeep (of ongeparfumeerde zeep)
2 eetlepels vitamine E olie
10 druppels limoen essentiële olie

Benodigdheden
eetlepel
kom
luchtdichte afsluitbare pot
pan
rasp
siliconen mal of ijsklontjes vorm
spatel
theelepel
vijzel
warmtebestendige kom

Zo maak je het
1. Je begint met het maken van de limoen munt suiker.

Doe de suiker in een vijzel en stamp de korrels fijn. Dit is optioneel, ik vind het zelf fijner wanneer een scrubsuiker fijner van structuur is, maar een standaard suikerkorrel is ook zeker geschikt voor dit recept.

Doe de suiker in een kommetje.
Snij de verse munt fijn en voeg aan de suiker toe.
Rasp de schil van een limoen en voeg dit toe aan het mengsel.
Snij de limoen doormiddel en knijp het sap uit de vrucht. Voeg een theelepel limoensap aan het mengsel toe.

Roer de ingrediënten met een spatel gelijkmatig door elkaar.

Voeg 3 druppels pepermunt essentiële olie toe aan het mengsel en roer door.
De Limoen Munt Suiker is nu klaar.

2. Vul de pan met een klein laagje water en zet deze op het vuur. Zet hier bovenop de warmtebestendige kom. Doe de kokosolie en het gietzeep in de warmtebestendige kom en laat deze zachtjes smelten. Blijf roeren tot alles volledig gesmolten is.

3. Haal de kom van de pan af en voeg de 2 eetlepels vitamine E olie toe en roer door het mengsel. Voeg het limoen munt suiker mengsel toe en de druppels essentiële olie, en meng deze zachtjes door het geheel met een spatel.

4. Giet het voorzichtig in een siliconen mal of ijsklontjes vorm.
Zet de gevulde siliconen mal 30 minuten in de vriezer om hard te worden.
Wanneer de suiker scrub bars volledig zijn uitgehard haal je de vorm uit de vriezer en druk je de scrub bars uit de vorm. De scrub bars zijn stevig, maar zacht genoeg om ze tussen de vingers in elkaar te drukken.

Bewaar jouw leuke Mojito Suiker Scrub bars in een luchtdichte, afsluitbare pot. Bewaar ze op kamertemperatuur of in de koelkast om de houdbaarheid te verlengen.


Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*