Body Butter, Gember en Sinaasappel

Body

Een kruidig body butter die de huid een hemelse geur geeft, maar ook zijdezacht gevoel. Shea boter, kokosolie en amandelolie zijn de toppers in dit recept die zorgen voor hydratatie. Vitamine E olie beschermt je huid tegen vrije radicalen en ondersteunt gezonde lichaamscellen. Om een luchtige textuur te creëren voeg je arrowroot-poeder toe, het zorgt er ook voor dat de boter niet te vettig aanvoelt op de huid. Het eindresultaat is een dikke maar fluffy smeerbare boter die intens hydrateert met een warme, zoete geur.

Ingrediënten
RECEPT VOOR 200GR
VOOR DE OLIE INFUSIE
115gr shea boter
1 duim gember

VOOR DE BODY BUTTER
115gr shea boter infusie
52gr kokosolie
30gr amandelolie
10gr vitamine E olie
2 eetlepels arrowroot
20 druppels zoete sinaasappel essentiële olie

Benodigdheden
afsluitbaar potje
digitale weegschaal
fijne zeef
kom
mixer
pan
warmtebestendige kan
warmtebestendige kom
spatel
theelepel

Zo maak je het
1. Je begint dit recept met het maken van de shea boter infusie. Hiervoor vul je een warmtebestendige kan met de gember die je in grove stukken hebt gesneden. Voeg hier de shea boter aan toe.

2. Gebruik de au bain-marie methode om de olie te infuseren. Vul een pan met een klein laagje water en zet deze op een laag vuur. Zet hierin de warmtebestendige kan en laat het mengsel voor 4 uur staan. Kijk regelmatig of er nog voldoende water in de pan zit en of de olie niet kookt. Roer de olie regelmatig even door.

3. Haal de kan uit de pan en zeef de gember uit de olie door middel van een fijne zeef.

4. Smelt de kokosolie au bain-marie. Vul hiervoor een pan met een klein laagje water en zet deze op een middelhoog vuur. Zet hier bovenop de warmtebestendige kom. Doe de kokosolie in de warmtebestendige kom en laat deze zachtjes smelten.

5. Zodra de kokosolie gesmolten is haal je de kom van de pan af en voeg je de shea boter infusie, de amandelolie en de vitamine E olie toe, meng ze door elkaar met een spatel. Zet de kom voor ongeveer 2 uur, afgedekt in de koelkast. Of totdat de zijkanten en het bovenste gedeelte van het mengsel wat gestold zijn en het midden van het mengsel nog zacht is.

6. Haal de kom uit de koelkast en voeg de essentiële olie en het arrowroot poeder toe. Mix het mengsel met een mixer voor enkele minuten op de hoogste stand tot je een gladde en luchtige crème hebt die in volume is toegenomen.

7. Vul een mooie afsluitbare pot met de body butter en bewaar deze op een koele donkere plek.

Hoe te gebruiken
Smeer deze rijke en luchtige body butter dagelijks op lichaam en gezicht of gebruik het op droge plekjes op de huid. Bewaar de body butter op een koele, droge plaats.


Heb je dit beauty recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*