Body scrub bar Himalaya zout

Bad & Douche

De huid scrubben met Himalaya zout verwijdert dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing, waardoor je huid steviger, gladder en weer heerlijk zacht aanvoelt. Himalaya zout bevat maar liefst 84 mineralen. De fijne korrels stimuleren de doorbloeding en in combinatie met de kokosolie en shea boter geef je je huid een echte boost. De rozemarijn essentiële olie helpt zowel lichaam als geest om te ontspannen. Een echte oppepper dus.

Ingrediënten
RECEPT VOOR 2 SCRUB BARS
40gr kokosolie
15gr shea boter
50gr bijenwas
75gr himalaya zout
3gr rozemarijn essentiële olie

Benodigdheden
pan
silicone mal
spatel
warmtebestendige kom

Zo maak je het
1. We beginnen met het smelten van de kokosolie de bijenwas en shea boter volgens de au bain-marie methode. Vul een pan met een klein laagje water en zet deze op een middelhoog vuur. Zet hier bovenop de warmtebestendige kom. Doe de kokosolie, bijenwas en shea boter in de warmtebestendige kom en laat zachtjes smelten. Blijf roeren tot ze geheel gesmolten zijn.

3. Haal de kom van de pan en laat de gesmolten boter iets afkoelen.

4. Voeg de druppels essentiële olie toe en roer door. Voeg het himalaya zout toe en meng rustig door elkaar. Wanneer de oliën nog te vloeibaar zijn, zullen de zoutkorrels naar de bodem zakken, wacht even tot het mengsel iets is afgekoeld en de korrels niet meer naar beneden zakken, maar mooi door het geheel mengen.

5. Schep het mengsel in de siliconen vorm. En zet de mal in de koelkast. Wanneer de scrub bars volledig hard zijn geworden, haal je ze uit de vorm en zijn de body scrub bars klaar, je kunt ze direct gebruiken.

Wanneer je klaar bent met de scrubbehandeling, spoel je de scrubresten af en dep je de huid droog met een handdoek. De oliën trekken snel in de huid, het is niet noodzakelijk deze na de behandeling nog extra in te smeren met een olie of een crème.


Heb je dit beauty recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*