Maceraat, Munt Kruidenolie

Tinctuur, maceraat, infusie

Voor sommige Muntige Mojito recepten gebruiken we een met munt geïnfuseerde olie. Dit zorgt ervoor dat de olie lekker naar munt zal geuren. Het is erg eenvoudig om dit Munt Kruidenolie maceraat te maken en je zal er veel plezier van hebben. Gebruik de olie in je zelfgemaakte huidverzorgingsecepten, maar je kan hem ook direct op de huid aanbrengen als serum of lichaamsolie.

Ingrediënten
100gr gedroogde muntblaadjes
115gr abrikozenpitolie of een andere olie naar keuze

Benodigdheden
glazen pot met deksel
zeefdoek

Zo maak je het
1. Je maakt deze munt kruidenolie infusie met gedroogde muntblaadjes. Daarom begin je met het drogen van de blaadjes munt.

Leg de muntblaadjes op een vel keukenpapier op een rustige plek waar je ze voor enkele dagen aan de lucht kunt laten drogen. Ze zijn klaar zodra je ze kunt verkruimelen en ze nog steeds een sterke geur hebben behouden.

2. Doe de gedroogde muntblaadjes in een glazen pot. Schenk de abrikozenpitolie over de muntblaadjes heen, laat minimaal 2 cm over tussen de bovenkant van de olie en de deksel.

3. Zet de gevulde pot op een lichte plek in de zon, bijvoorbeeld in een vensterbank en laat alles 3 tot 4 weken trekken. Probeer de pot met de olie om de paar dagen voorzichtig te schudden, om het proces te ondersteunen.

4. Na vier weken filter je de muntblaadjes uit de olie door deze door een koffiefilter, linnen zeefdoek of een hele fijne zeef te schenken en uit te knijpen.

Bewaar de munt kruidenolie op een koele donkere plaats.


Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*