Infusie, Munt Kruidenolie – Snelle versie

Tinctuur, maceraat, infusie

Voor sommige Muntige Mojito recepten gebruiken we een met munt geïnfuseerde olie. Je kunt hiervoor de traditionele infusie methode gebruiken die 3 tot 4 weken duurt, maar wanneer je minder tijd hebt, dan is het ook mogelijk om voor deze snelle versie te gaan.

Ingrediënten
100gr gedroogde muntblaadjes
115gr abrikozenpit olie

Benodigdheden
glazen pot met deksel
pan
zeefdoek

Zo maak je het
1. Je maakt deze munt kruidenolie infusie met gedroogde muntblaadjes. Daarom begin je met het drogen van de blaadjes munt.

Leg de muntblaadjes op een vel keukenpapier op een rustige plek waar je ze voor enkele dagen aan de lucht kunt laten drogen. Ze zijn klaar zodra je ze kunt verkruimelen en ze nog steeds een sterke geur hebben behouden.

2. Doe de gedroogde muntblaadjes in een middelgrote glazen pot. Bedek de muntblaadjes met de olie en laat minimaal 2 cm over tussen de bovenkant van de olie en de deksel.

3. Vul een pan met water. Plaats de gevulde pot zonder deksel in de kom. Laat dit op een laag vuur voor ongeveer 3 uur staan.

4. Filter de muntblaadjes uit de olie door deze door een koffiefilter, linnen zeefdoek of hele fijne zeef te schenken en uit te knijpen.

Bewaar de ‘snelle versie’ munt kruidenolie op een koele donkere plaats.


Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*