Geurhanger, Winters Met Bloemen en Bijenwas

Decoreren

Droogbloemen zien er met hun intense kleuren en tere blaadjes altijd zo mooi uit en het is een leuke bezigheid om te doen. Je kunt er veel mooie decoraties van maken, heb je al eens gedacht aan het maken van een natuurlijke luchtverfrisser met droogbloemen die je in huis ophangt?

Ingrediënten
200gr bijenwas
10 druppels sinaasappel essentiële olie
5 druppels cederhout essentiële olie
5 druppels eucalyptus essentiële olie

Benodigdheden
bakpapier
bloemetjes
boeken of plantenpers
pan
schroevendraaier
spatel
stevig touwtje
uitsteekvormpjes vloei- of keukenpapier
warmtebestendige kom

Zo maak je het
1. Zorg dat je vooraf je droogbloemen maakt. Zoek een aantal mooie exemplaren uit en leg de bloemen en bloemblaadjes voorzichtig tussen vloei- of keukenpapier in het midden van een dik boek. Leg er een zwaar voorwerp of een extra aantal dikke boeken op om al het vocht uit de bloemen te persen. Of gebruik een plantenpers om de bloemen te drogen.

2. Bedek een bakplaat met vetvrij bakpapier. Plaats je uitsteekvormpjes op het bakpapier. Maak een mooie schikking van droogbloemetjes en blaadjes in de uitsteekvormpjes. Dit wordt de voorkant van de geurhanger.

3. Vul de pan met een laagje water en zet dit op het vuur. Plaats hier bovenop de warmtebestendige kom. Doe de bijenwas in de warmtebestendige kom en laat dit langzaam smelten. Haal de kom van het vuur en laat iets afkoelen en voeg dan de essentiële olie toe. Roer goed door.

4. Giet de gesmolten was in de vormpjes. Je kunt de bovenlaag met nog wat enkele bloemetjes bedekken. Loopt er tijdens het schenken wat van de was uit de zijkanten van de uitsteekvormpjes, maak je geen zorgen, zodra de geurhanger gestold is, haal je dit er gemakkelijk af.

5. Laat de vormpjes met de bijenwas even apart staan om te bezinken en plaats ze daarna voor ongeveer 20 minuten in de vriezer.

6. Wanneer de geurhangers eenmaal uitgehard zijn, haal je ze uit de vriezer en verwijder je de uitsteekvormpjes.

7. Verwarm de punt van een dunnen kruiskop schroevendraaier en prik hiermee een gaatje in de geurhanger. Rijg een stuk stevig touw door het gaatje en zet er een mooi knoopje in.


Heb je dit beauty recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*