Home NatuurcosmeticaLichaamHuidolie Van Argan tot Avocado Olie: 10 Oliën om te Gebruiken voor een Geweldige Huid

Van Argan tot Avocado Olie: 10 Oliën om te Gebruiken voor een Geweldige Huid

door Elske-San Kortsmit

Het gebruik van natuurlijke olie op de huid is de laatste jaren erg in populariteit toegenomen. We weten steeds meer over de goede kwaliteiten van natuurlijke oliën en zien het positieve resultaat wanneer we ze gebruiken. Het is slechts een kwestie van de juiste olie voor je huid vinden en je profiteert direct van de positieve gezondheidseffecten van het gebruik van natuurlijke oliën.

Natuurlijke oliën helpen de huid bij het hydrateren, beschermen en verbeteren van de huidstructuur. Ze bevatten meerdere verbindingen die de gezondheid kunnen verbeteren zoals antioxiderende, antimicrobiële en ontstekingsremmende effecten wanneer ze op de huid worden aangebracht. Maak kennis met de 10 meest populaire oliën die je kunt gebruiken om een geweldige huid te krijgen.

Oliën voor de ouder wordende huid

1. Arganolie
Arganolie wordt in Noordwest-Afrika al eeuwenlang gebruikt voor hydratatie van de huid en is steeds populairder aan het worden in de huidverzorgingsindustrie omdat men er sterk van overtuigd is dat het wondgenezende- en anti-verouderingseigenschappen heeft. Er is aangetoond dat het een deel van de natuurlijke hydratatie van de huid herstelt en de elasticiteit van de huid dat verloren is gegaan na de menopauze en kan zelfs worden gebruikt vanwege zijn anti-melaninewerking om de huidtint te egaliseren.

Arganolie wordt vaak ‘vloeibaar goud’ genoemd en bevat een hoog gehalte aan vitamine E, vetzuren en antioxidanten. Het bevordert gezond collageen, behandelt acne en voorkomt voortijdige tekenen van veroudering. Het wordt veelvuldig op het haar gebruikt vanwege zijn hoge gehalte aan vitamine E en andere antioxidanten.

2. Olijfolie
Olijfolie bevat veel vitamine A en E, die antiverouderingsvoordelen hebben. Polyfenolen, plantaardige stoffen die werken als krachtige antioxidanten, ontstekingsremmers en immuunversterkers, worden in zeer grote hoeveelheden aangetroffen in olijfolie.

Olijfolie werkt als een intense huidbevochtiger, reiniger en beschermer. Bovendien helpt het ontstekingen te bestrijden en enkele van de effecten van schade door de zon te genezen.

Wees wel voorzichtig met het gebruik van olijfolie als je een huid hebt dat gevoelig is voor eczeem of allergische contactdermatitis, aangezien het in verband is gebracht als allergeen bij mensen met een voorgeschiedenis van dermatitis.

3. Kokosolie
We houden eigenlijk allemaal wel van kokosolie, het is ook zo’n veelzijdig wondermiddel. De verschillende heilzame verbindingen herstellen onze cellen, behandelen ontstekingen, stoten bacteriën af en maken de huid egaal. Het bevordert een zachte huid en haar, geeft het een gezonde glans en kan make-up verwijderen. Kokosolie is een uitstekende vochtinbrenger en wordt aanbevolen aan mensen die last hebben van een droge huid of eczeem. Kortom, het is echt de beste vriend van je huid.

4. Avocado olie
Avocado olie verhoogt de collageenproductie en is rijk aan bètacaroteen, lecithine en vitamine A, D en E. Naast de vele andere gunstige effecten hydrateert en bestrijdt het vrije radicalen die de huid verouderen.

Oliën voor acne-gevoelige of gevoelige huid

5. Jojoba olie
Jojoba olie bootst de natuurlijke oliën van ons lichaam na en is een geweldige olie voor meerdere doeleinden voor het hydrateren van de huid. Het is niet vettig, werkt ontstekingsremmend en is een natuurlijk verzachtend middel, waardoor een beschermende huidbarrière behouden blijft.

6. Hennepzaadolie
Hennepzaadolie is niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het is ook rijk aan omega-3-vetzuren, waardoor het kan functioneren als een krachtige vochtinbrenger en de ontstoken huid kalmeert. Hennepzaadolie helpt de productie van huidolie te reguleren en is werkzaam bij de preventie en behandeling van milde acne.

7. Druivenpitolie
Uit onderzoeken is gebleken dat druivenpitolie zowel therapeutische effecten heeft tegen veel huidziekten als anti-aging effecten. UV-straling veroorzaakt oxidatieve stress op de huidcellen. Druivenpitextract werkt als een krachtige antioxidant, beschermt onze cellen tegen deze UV-gemedieerde stress en vermindert het risico op huidveroudering.

Oliën voor de droge huid

8. Zonnebloemolie
Zonnebloemolie is rijk aan linolzuur en bevordert de hydratatie van de huid, minimaliseert vochtverlies en handhaaft de beschermende huidbarrière. Gebruik de olie direct op de huid of voeg een paar druppels toe aan je favoriete vochtinbrengende crème. Het is rijk aan vitamine E, A en C en je komt het vaak tegen in verschillende anti-aging producten. Studies hebben de ontstekingsremmende eigenschappen van zonnebloemolie aangetoond.

9. Saffloerolie
Rijk aan essentiële omega-6-vetzuren, vitamine A en linolzuur. Saffloerolie kan vochtverlies van de huid helpen voorkomen en de celvernieuwing bevorderen. Mensen in delen van Azië gebruiken het vanwege de antiverouderings- en beschermende eigenschappen voor zowel huid als haar.

10. Tarwekiemolie
Tarwekiemolie is een voedingsrijke olie die vitamine A, B, C, D en E bevat. Dit betekent dat het antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen bevat en ook een grote hoeveelheid vetzuren en eiwitten. Tarwekiemolie werd in de traditionele Iraanse geneeskunde gebruikt voor de behandeling van psoriasis. Enkele onderzoeken hebben aangetoond dat tarwekiemolie nuttig kan bij het verhogen van het vochtgehalte van de huid.

Wat je huid ook nodig heeft of welk type huid je ook hebt, er is een olie voor die je kan helpen een geweldige huid te krijgen, enkel door een beetje hulp van de natuur!


Heb je deze natuurcosmetica recepten gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter