In de zomer kun je door invloed van zon, zee en strand een wat droge en schilferige huid krijgen. Het is dan heel fijn om deze met een luxueuze body butter te hydrateren. Een body butter bestaat alleen maar uit drageroliën en boters waardoor het een geweldig product is voor de droge huid. De geur van Mojito maakt het heel zomers en fris.
Ingrediënten
100gr shea boter
100gr mango boter
2 eetlepels geïnfuseerde munt abrikozenpitolie
1 theelepel vitamine E olie
10 druppels limoen essentiële olie
10 druppels munt essentiële olie
Benodigdheden
afsluitbare glazen pot
handmixer
pan
spatel
warmtebestendige kom
Zo maak je het
Vul de pan met een klein laagje water en zet deze op het vuur.
Zet hier bovenop de warmtebestendige kom.
Doe de shea boter en de mangoboter in de warmtebestendige kom en laat ze zachtjes smelten tot ze vloeibaar zijn.
Haal de kom van de pan af en voeg de geïnfusserde munt abrikozenpitolie en de vitamine E olie toe en roer goed door elkaar.
Zet de kom voor ongeveer 2 uur, afgedekt in de koelkast. Of totdat de zijkanten en het bovenste gedeelte van het mengsel wat gestold zijn en het midden van het mengsel nog zacht is.
Haal de kom uit de koelkast en voeg de essentiële oliën toe.
Mix het mengsel met een mixer voor enkele minuten op de hoogste stand tot je een gladde en luchtige crème hebt die in volume is toegenomen.
Vul een mooie afsluitbare glazen pot met de Mojito body butter en bewaar deze op een koele donkere plek.
EBOOK – I LOVE MOJITO
In het Ebook – I LOVE MOJITO vind je meer natuurlijke cosmetica recepten in de frisse, verkwikkende geur van een zomerse Mojito Cocktail. In 17 recepten wordt uitgelegd hoe je zelf een natuurlijke beauty routine maakt met verse munt en limoen als ingrediënt.
Heb je dit natuurcosmetica recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.
Vul de pan met een klein laagje water en zet deze op het vuur. Zet hier bovenop de warmtebestendige kom. Doe de shea boter en de mangoboter in de warmtebestendige kom en laat ze zachtjes smelten tot ze vloeibaar zijn. Haal de kom van de pan af en voeg de geïnfusserde munt abrikozenpitolie en de vitamine E olie toe en roer goed door elkaar. Zet de kom voor ongeveer 2 uur, afgedekt in de koelkast. Of totdat de zijkanten en het bovenste gedeelte van het mengsel wat gestold zijn en het midden van het mengsel nog zacht is. Haal de kom uit de koelkast en voeg de essentiële oliën toe. Mix het mengsel met een mixer voor enkele minuten op de hoogste stand tot je een gladde en luchtige crème hebt die in volume is toegenomen. Vul een mooie afsluitbare glazen pot met de Mojito body butter en bewaar deze op een koele donkere plek.Ingredients
Instructions