Home NatuurcosmeticaLichaamBody butter Maak Een Body Butter van Cacaoboter Volgens de ‘Wel Smelten, Wel Mixen – Methode’

Maak Een Body Butter van Cacaoboter Volgens de ‘Wel Smelten, Wel Mixen – Methode’

door Elske-San Kortsmit

Een body butter kun je op verschillende manieren maken. Voor deze methode ga je de boter eerst smelten en daarna ook nog even flink mixen. In dit recept gebruiken we hiervoor een ongeraffineerde cacaoboter, die een milde natuurlijke chocoladegeur heeft. Cacaoboter is een stevige boter rijk aan antioxidanten, vitamines en vetzuren die de huid hydrateert en de elasticiteit van de huid zal verbeteren. Je kunt ervoor kiezen om aan deze body butter een essentiële olie toe te voegen, maar voor de geur is dat eigenlijk helemaal niet nodig.

Hoe maak je een Body Butter van Cacaoboter Volgens de ‘Wel Smelten, Wel Mixen – Methode’?

Ingredienten
RECEPT VOOR 200GR
110gr cacao boter
90gr zoete amandelolie
5gr ylang ylang essentiële olie

Benodigdheden
afsluitbare pot
digitale weegschaal
mixer
pan
warmtebestendige kom

Zo maak je het

 1. Je begint met het smelten van de cacaoboter. Gebruik hiervoor de au bain-marie methode. Vul een pan met een klein laagje water en zet deze op een laag vuur. Zet hier bovenop de warmtebestendige kom.
 2. Verdeel de cacaoboter in grove stukken en doe ze in de warmtebestendige kom. Laat de cacaoboter  zachtjes smelten.
 3. Zodra de cacaoboter volledig gesmolten is, haal je de kom van de pan. Voeg de zoete amanelolie en de essentiële olie toe en meng door elkaar.
 4. Zet de kom voor ongeveer 2 uur, afgedekt in de koelkast. Of totdat de zijkanten en het bovenste gedeelte van het mengsel wat gestold zijn en het midden van het mengsel nog zacht is.
 5. Haal de kom uit de koelkast en mix het mengsel met een mixer voor enkele minuten op de hoogste stand tot je een gladde en luchtige crème hebt die in volume is toegenomen.
 6. De body butter is nu klaar. Vul een mooie afsluitbare pot met de body butter en bewaar deze op een koele, donkere, droge plek.

Hoe te gebruiken
Smeer de body butter dagelijks op lichaam en gezicht of gebruik het op droge plekjes op de huid.


Heb je dit natuurcosmetica recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Maak Een Body Butter van Cacaoboter Volgens de 'Wel Smelten, Wel Mixen - Methode'

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

 • RECEPT VOOR 200GR
 • 110gr cacao boter
 • 90gr zoete amandelolie
 • 5gr ylang ylang essentiële olie
 • Benodigdheden
 • afsluitbare pot
 • digitale weegschaal
 • mixer
 • pan
 • warmtebestendige kom

Instructions

Je begint met het smelten van de cacaoboter. Gebruik hiervoor de au bain-marie methode. Vul een pan met een klein laagje water en zet deze op een laag vuur. Zet hier bovenop de warmtebestendige kom.

2.       Verdeel de cacaoboter in grove stukken en doe ze in de warmtebestendige kom. Laat de cacaoboter  zachtjes smelten.

3.       Zodra de cacaoboter volledig gesmolten is, haal je de kom van de pan. Voeg de zoete amanelolie en de essentiële olie toe en meng door elkaar.

4.       Zet de kom voor ongeveer 2 uur, afgedekt in de koelkast. Of totdat de zijkanten en het bovenste gedeelte van het mengsel wat gestold zijn en het midden van het mengsel nog zacht is.

5.       Haal de kom uit de koelkast en mix het mengsel met een mixer voor enkele minuten op de hoogste stand tot je een gladde en luchtige crème hebt die in volume is toegenomen.

6.       De body butter is nu klaar. Vul een mooie afsluitbare pot met de body butter en bewaar deze op een koele, donkere, droge plek.

Notes

Hoe te gebruiken Smeer de body butter dagelijks op lichaam en gezicht of gebruik het op droge plekjes op de huid.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter