Mojito Bruisballen

door Elske-San Kortsmit

Na een lange zomerse dag ontspannen in een verkwikkend bad, dat kan met dit recept voor Mojito bruisballen gemaakt met Epsom zout. Of geef ze als leuk cadeau aan een Mojito liefhebber. Met de geur van munt en limoen is dit een echte oppeper voor een zomerse dag.

Ingrediënten
Voor ongeveer 6 bruisballen
600gr baking soda
300gr citroenzuur
75gr epsom zout
40gr geïnfuseerde munt abrikozenpitolie
2eetlepels limoen rasp
10 druppels limoen essentiële olie
10 druppels munt essentiële olie
witch hazel in spray fles

Benodigdheden
bruisbalvorm
kom
kommetje
rasp
spatel
zeef

Zo maak je het
In een klein kommetje meng je de geïnfuseerde abrikozenpitolie en de essentiële oliën. Je kunt hier optioneel ook nog wat kleurstof aan toevoegen om de bruisballen een kleurtje te geven.

In een grote kom meng je de baking soda en het citroenzuur. Strooi deze door een zeef in de kom om klontjes te verwijderen.

Voeg het Epsom zout toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar.

Voeg de olie aan de droge ingrediënten toe. Gebruik je handen om de droge en natte ingrediënten door elkaar te mengen.
Rasp de schil van een limoen en voeg dit toe aan het mengsel.

Controleer de consistentie van het bruisbal mengsel. De perfecte consistentie is vergelijkbaar met nat zand dat zijn vorm behoudt wanneer je het samen knijpt. Wanneer het mengsel te droog is spray je een beetje witch hazel over het mengsel en blijf één hand gebruiken om het mengsel te blijven mengen en kneden. Spray steeds een beetje witch hazel over het mengsel tot deze de juist consistentie heeft bereikt.

Vul nu beide helften van de bruisbalvorm op met het mengsel en druk dit aan. Draag hierbij altijd handschoenen om handen en nagels te beschermen.

Laat een beetje van het mengsel los aan de bovenkant uitpuilen en druk beide helften stevig tegen elkaar aan zodat ze mooi aansluiten.

Verwijder nu heel voorzichtig één helft van de bruisbalvormen terwijl je de andere helft een beetje draait. Plaats de zojuist verwijderde helft weer losjes terug over de bruisbal en draai deze kant naar onder. Verwijder nu de andere helft van de bruisbalvorm door zachtjes te draaien.

Leg de bruisbal nu op een zacht oppervlak en maak de volgende bruisbal tot het mengsel is opgemaakt.

Laat de bruisballen een nacht volledig drogen en uitharden.

Zodra je jouw heerlijke Mojito bruisbal wil gaan gebruiken vul je een bad met warm stomend water en plaats je hier jouw bruisbal in. Geniet !



EBOOK – I LOVE MOJITO

In het Ebook – I LOVE MOJITO vind je meer natuurlijke cosmetica recepten in de frisse, verkwikkende geur van een zomerse Mojito Cocktail. In 17 recepten wordt uitgelegd hoe je zelf een natuurlijke beauty routine maakt met verse munt en limoen als ingrediënt. 

BEKIJK HET HIER


Heb je dit natuurcosmetica recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Mojito Bruisballen

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Voor ongeveer 6 bruisballen
  • 600gr baking soda
  • 300gr citroenzuur
  • 75gr epsom zout
  • 40gr geïnfuseerde munt abrikozenpitolie
  • 2eetlepels limoen rasp
  • 10 druppels limoen essentiële olie
  • 10 druppels munt essentiële olie
  • witch hazel in spray fles
  • Benodigdheden
  • bruisbalvorm
  • kom
  • kommetje
  • rasp
  • spatel
  • zeef

Instructions

In een klein kommetje meng je de geïnfuseerde abrikozenpitolie en de essentiële oliën. Je kunt hier optioneel ook nog wat kleurstof aan toevoegen om de bruisballen een kleurtje te geven.

In een grote kom meng je de baking soda en het citroenzuur. Strooi deze door een zeef in de kom om klontjes te verwijderen.

Voeg het Epsom zout toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar.

Voeg de olie aan de droge ingrediënten toe. Gebruik je handen om de droge en natte ingrediënten door elkaar te mengen.
Rasp de schil van een limoen en voeg dit toe aan het mengsel.

Controleer de consistentie van het bruisbal mengsel. De perfecte consistentie is vergelijkbaar met nat zand dat zijn vorm behoudt wanneer je het samen knijpt. Wanneer het mengsel te droog is spray je een beetje witch hazel over het mengsel en blijf één hand gebruiken om het mengsel te blijven mengen en kneden. Spray steeds een beetje witch hazel over het mengsel tot deze de juist consistentie heeft bereikt.

Vul nu beide helften van de bruisbalvorm op met het mengsel en druk dit aan. Draag hierbij altijd handschoenen om handen en nagels te beschermen.

Laat een beetje van het mengsel los aan de bovenkant uitpuilen en druk beide helften stevig tegen elkaar aan zodat ze mooi aansluiten.

Verwijder nu heel voorzichtig één helft van de bruisbalvormen terwijl je de andere helft een beetje draait. Plaats de zojuist verwijderde helft weer losjes terug over de bruisbal en draai deze kant naar onder. Verwijder nu de andere helft van de bruisbalvorm door zachtjes te draaien.

Leg de bruisbal nu op een zacht oppervlak en maak de volgende bruisbal tot het mengsel is opgemaakt.

Laat de bruisballen een nacht volledig drogen en uitharden.

Zodra je jouw heerlijke Mojito bruisbal wil gaan gebruiken vul je een bad met warm stomend water en plaats je hier jouw bruisbal in. Geniet !

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

Jolinda 14/08/2021 - 23:47

Wat een feestje zijn deze bruisballen. Bij mij zijn ze goed gelukt.

Reply

Laat een Comment achter