Home NatuurcosmeticaBad & DoucheBruisballen Blue Monday whole food Bruisbal

Blue Monday whole food Bruisbal

door Elske-San Kortsmit

De maandag van de laatste volledige week van de maand januari kennen we als blue monday, dit zou de meest depressieve dag van het jaar zijn. Dus wat doen wij op deze dag? Een ontspannen bad nemen met deze hele makkelijke whole food blauwe bes bath bombs. Wel blauw, maar zeker niet deprimerend.

Hoe maak je een Blue Monday whole food Bruisbal?

Ingredienten
RECEPT VOOR 6 BRUISBALLEN
200gr baking soda
100gr citroenzuur
30gr maizena
40gr bevroren blauwe bessen
1 eetlepel karnemelk poeder
½  theelepel zoete amandel olie
20 druppels lavendel essentiële olie
99% isopropyl alcohol spray
gedroogde lavendelbloemetjes

Benodigdheden
glazen kom
spatel
schaaltje
blender
eetlepel
bruisbal mallen

Zo maak je het

 1. Doe de baking soda, maizena, citroenzuur en karnemelk poeder in een grote kom en roer door elkaar. Er mogen geen klontjes meer in zitten.
 2. Doe de zoete amandel olie in een klein schaaltje, voeg hier de essentiële olie aan toe. En roer even kort door.
 3. Giet het oliemengsel over het droge ingrediëntenmengsel en meng door elkaar. Verwijder de eventuele klontjes die gevormd worden door het toevoegen van de olie.
 4. Doe de bevroren blauwe bessen in een blender en doe hier een eetlepel van het droge ingrediëntenmengsel bij, maal tot een fijn poeder. Hou dit even apart.
 5. Besproei het droge ingrediëntenmengsel met de alcohol en roer ondertussen met één hand door het mengsel om te voorkomen dat het nu al gaat bruisen. Blijf het mengsel met de alcohol besproeien totdat het poeder aan elkaar vast begint te plakken. Doe dit ook met het fruitpoeder zodat het een beetje aan elkaar blijft plakken. Spray niet te veel, het is belangrijk dat je beide mengsels niet te nat maakt om te voorkomen dat het geheel nu al gaat bruisen, dat effect wil je pas in bad.
 6. Nu ga je de bruisbal vormen. Pak een bruisbal mal en plaats een paar lavendelbloemetjes op de bodem van de mal. Strooi hier overheen een beetje van het fruitpoeder mengsel. Vul de mal nu volledig met het droge ingrediëntenmengsel, druk het licht aan en veeg tot de rand af.
 7. Haal de bruisbal uit de mal en plaats hem op een plek met een lage luchtvochtigheid om te laten drogen. De bruisballen zijn droog na 12 tot 24 uur drogen.

Heb je dit natuurcosmetica recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Blue Monday whole food Bruisbal

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

 • RECEPT VOOR 6 BRUISBALLEN
 • 200gr baking soda
 • 100gr citroenzuur
 • 30gr maizena
 • 40gr bevroren blauwe bessen
 • 1 eetlepel karnemelk poeder
 • ½ theelepel zoete amandel olie
 • 20 druppels lavendel essentiële olie
 • 99% isopropyl alcohol spray
 • gedroogde lavendelbloemetjes
 • Benodigdheden
 • glazen kom
 • spatel
 • schaaltje
 • blender
 • eetlepel
 • bruisbal mallen

Instructions

Doe de baking soda, maizena, citroenzuur en karnemelk poeder in een grote kom en roer door elkaar. Er mogen geen klontjes meer in zitten.

2.       Doe de zoete amandel olie in een klein schaaltje, voeg hier de essentiële olie aan toe. En roer even kort door.

3.       Giet het oliemengsel over het droge ingrediëntenmengsel en meng door elkaar. Verwijder de eventuele klontjes die gevormd worden door het toevoegen van de olie.

4.       Doe de bevroren blauwe bessen in een blender en doe hier een eetlepel van het droge ingrediëntenmengsel bij, maal tot een fijn poeder. Hou dit even apart.

5.       Besproei het droge ingrediëntenmengsel met de alcohol en roer ondertussen met één hand door het mengsel om te voorkomen dat het nu al gaat bruisen. Blijf het mengsel met de alcohol besproeien totdat het poeder aan elkaar vast begint te plakken. Doe dit ook met het fruitpoeder zodat het een beetje aan elkaar blijft plakken. Spray niet te veel, het is belangrijk dat je beide mengsels niet te nat maakt om te voorkomen dat het geheel nu al gaat bruisen, dat effect wil je pas in bad.

6.       Nu ga je de bruisbal vormen. Pak een bruisbal mal en plaats een paar lavendelbloemetjes op de bodem van de mal. Strooi hier overheen een beetje van het fruitpoeder mengsel. Vul de mal nu volledig met het droge ingrediëntenmengsel, druk het licht aan en veeg tot de rand af.

7.       Haal de bruisbal uit de mal en plaats hem op een plek met een lage luchtvochtigheid om te laten drogen. De bruisballen zijn droog na 12 tot 24 uur drogen.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter