Chocoladescrub puur

door Elske-San Kortsmit

Chocolade bevat antioxidanten die je huid beschermen en kunnen helpen de verschijning van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Voeg een paar stukjes gesmolten chocolade toe aan een scrub, of probeer een beetje cacaopoeder voor huidverzachtende voordelen. Chocolade zorgt ook voor een goede hydratatie van en een goede bloedcirculatie in de huid, waardoor je er jeugdig en stralend uitziet.

Hoe maak je een Chocoladescrub puur?

Ingrediënten
RECEPT VOOR 200GR
100gr donkere chocolade
100gr suiker
50gr olijfolie

Benodigdheden
afsluitbare pot
pan
warmtebestendige kom
spatel

Zo maak je het
1. Smelt de donkere chocolade au bain-marie. Vul hiervoor een pan met een klein laagje water en zet deze op een middelhoog vuur. Zet hier bovenop de warmtebestendige kom. Doe de chocola in de warmtebestendige kom en laat deze zachtjes smelten.
2. Haal de kom van de pan af, voeg de suiker toe en meng door elkaar.
3. Terwijl je roert voeg je langzaam de olijfolie toe. Zorg ervoor dat de scrub niet te vloeibaar wordt en je deze nog makkelijke op kan scheppen met je hand.
4. Bewaar de scrub in een afsluitbare pot.

Hoe te gebruiken
Voor een scrubbehandeling neem je een beetje van de scrub in je hand en masseer je het zachtjes over je huid. Daarna spoel je het af met water. Gebruik het op armen, benen en de rest van het lichaam. Gebruik de scrub indien nodig één of twee keer per week.


Heb je dit natuurcosmetica recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Chocoladescrub puur

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • RECEPT VOOR 200GR
  • 100gr donkere chocolade
  • 100gr suiker
  • 50gr olijfolie
  • Benodigdheden
  • afsluitbare pot
  • pan
  • warmtebestendige kom
  • spatel

Instructions

1. Smelt de donkere chocolade au bain-marie. Vul hiervoor een pan met een klein laagje water en zet deze op een middelhoog vuur. Zet hier bovenop de warmtebestendige kom. Doe de chocola in de warmtebestendige kom en laat deze zachtjes smelten. 2. Haal de kom van de pan af, voeg de suiker toe en meng door elkaar. 3. Terwijl je roert voeg je langzaam de olijfolie toe. Zorg ervoor dat de scrub niet te vloeibaar wordt en je deze nog makkelijke op kan scheppen met je hand. 4. Bewaar de scrub in een afsluitbare pot.

 

Notes

Hoe te gebruiken Voor een scrubbehandeling neem je een beetje van de scrub in je hand en masseer je het zachtjes over je huid. Daarna spoel je het af met water. Gebruik het op armen, benen en de rest van het lichaam. Gebruik de scrub indien nodig één of twee keer per week.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter