Home Kennis & OntwikkelingTips & Tricks Tips Om de Perfecte Bath Bombs te Krijgen

Tips Om de Perfecte Bath Bombs te Krijgen

door Elske-San Kortsmit

Het maken van bath bombs is net zo leuk als het bakken van een lekker recept. De stappen zijn eenvoudig, maar er zit wel een wetenschap achter en je moet precies te werk gaan. Maak je het mengsel te nat en je bruisbal begint al te bruisen voordat je hem het bad in gooit. Maak je het mengsel te droog en je bruisbal zal gaan brokkelen en zijn mooie vorm verliezen. Zelfs de hoeveelheid vocht in de lucht heeft imvloed op het eindresultaat. Houd onderstaande tips in je achterhoofd en het maken van de perfecte bruisbal kan niet mislukken.


Hoe je op een natuurlijk manier veel schuim kunt krijgen:
Om een bath bomb flink te laten schuimen worden ze vaak met sls gemaakt. Door karnemelk poeder toe te voegen aan je recept krijg je een soortgelijk effect. Heb je dit niet in huis, dan is het geen probleem om dit ingrediënt weg te laten, het is natuurlijk wel leuker om het toe te voegen en te kunnen genieten van veel schuim in je bad.

Hoe zorg je ervoor dat je bruisbal blijft drijven:
Wanneer je te veel olie aan het recept toevoegt, wordt de bath bomb te zwaar en traag. Zorg voor een lichte bruisbal door slechts enkele druppels olie toe te voegen. De olie is nodig om de etherische oliën op een veilige manier aan het recept toe te voegen en goed te laten mengen met het geheel. Druk het bruisbal mengsel ook niet te hard aan waardoor de bal gemakkelijk kan gaan bruisen en blijft drijven.

Hoe bepaal je de juiste verhoudingen aan ingrediënten:
De juiste verhoudingen voor de perfecte bath bomb zijn 2 delen baking soda, 1 deel citroenzuur, 1/2 deel bindmiddel, hiervoor kan je een kleisoort of maizena gebruiken.

Hoe zorg je ervoor dat de bath bomb niet tijdens het maakproces begint met bruisen:
Wanneer je bruisballen gaat maken, doe dit dan niet op een vochtige of regenachtige dag. De luchtvochtigheid heeft invloed op het recept en het resultaat van je bath bomb. Ook het te nat maken van de ingrediënten tijdens het vormen van je bath bomb heeft een negatief effect op het eindresultaat. Gebruik hiervoor een isopropyl alcohol spray met een alcoholwaarde van ten minste 90%.

Welke mal gebruik je voor het vormen van je bath bomb:
Er bestaan reguliere bath bomb mallen in een ronde vorm die je kunt gebruiken voor het vormen van je bath bombs, maar er zijn meer opties. Gebruik een klein tupperware bakje of grote siliconen mallen in leuke vormen om bruisballen mee te maken. Ze hoeven niet altijd rond te zijn voor een effectieve werking.


Heb je dit artikel gelezen?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Dit vind je vast ook leuk

2 comments

Jolanda 24/04/2021 - 22:06

Wat een fijne tips, mijn bruisballen beginnen altijd al met bruisen tijdens het maken en daardoor mislukken ze altijd. Nu niet meer!!!

Groetjes, Jolanda

Reply
Suus 18/04/2021 - 22:34

Heel fijn, handig artikel. Dankje wel daarvoor!

Reply

Laat een Comment achter