Home Kennis & OntwikkelingHow-to De Beauty Voordelen Van Een Jaderoller en Hoe Deze Te Gebruiken

De Beauty Voordelen Van Een Jaderoller en Hoe Deze Te Gebruiken

door Elske-San Kortsmit

Wat is een Jaderoller?
Jaderollers worden al eeuwen geleden gebruikt in de schoonheidsrituelen van Chinese royalty’s. Jade is het type edelsteen dat wordt gebruikt. Een groene, harde steen die zijn koele temperatuur behoudt en duurzaam is. Als je zeker wil weten of een roller echt van jade is gemaakt, kun je dit controleren door hem in de palm van je hand te leggen. Als de steen opwarmt, dan is het geen jade.

Waarom Jade?
Deze prachtige groene steen staat al eeuwenlang symbool voor vrede, harmonie en schoonheid. Jade sieraden worden vaak gedragen om energie op te laden en je dichter bij de natuur en de aarde te brengen. Rozenkwartsrollers zijn ook populair als gezichtsroller, maar deze hebben weer andere energetische eigenschappen.

Wanneer je Jade gebruikt op het gezicht zou dit negatieve energie uit de huid halen en chi weer in balans brengen. Het stimuleert de meridiaanpunten van het gezicht, dit zijn energielijnen die verbinding maken met je interne systemen. Wanneer een jade edelsteen deze punten aanraakt, worden ze geactiveerd en verbinden deze punten in het gezicht zich ook met de energie van de aarde.

De voordelen van het gebruik van een Jaderoller.
Met een Jaderoller geef je het gezicht een snelle gezichtsmassage.

Verminder verdikkingen in de huid
Soms kan vocht vast komen te zitten in de oppervlakkige lagen van onze huid, vaak als gevolg van rosacea en hormonale veranderingen. De huid kan er hierdoor wat rood en dik uit komen te zien en fijne lijntjes en rimpels accentueren. Dat is iets dat je niet graag wil. Een jaderoller kan helpen dit overtollige vocht af te voeren.

Wallen onder de ogen
Het zachte weefsel rond de ogen is heel gevoelig voor vochtophoping, allergieën en irritatie. Met de kleine roller van een Jaderoller kun je de ogen op een milde manier te masseren en helpen vochtophoping te verminderen.

Verlicht de spanning in de gezichtsspieren
Met een goede, milde gezichtsmassage help je de spieren in het gezicht te ontspannen en de huid los te maken. Het heeft een rustgevend effect op de huid. Met name de huid rond de ogen en op het voorhoofd, waar de spieren zich direct aan de huid hechten, kan een massage met een Jaderoller de spanning helpen verlichten.

De jadesteen heeft ook direct een verkoelende werking op het gezicht, perfect om de huid in de ochtend te stimuleren en wakker te maken om de dag fris te beginnen.

Hoe gebruik je een jaderoller?
Een jaderoller gebruik je het liefst in de ochtend en avond in combinatie met het aanbrengen van jouw favoriete huidserum of gezichtstoner. Het helpt de olie volledig in de huid te absorberen.

1. Begin met het aanbrengen van je huidserum op een gereinigde gezichtshuid.

2. Begin eerst aan één kant van het gezicht. Plaats de roller in het midden van je voorhoofd en rol naar buiten richting je oor. De roller verplaatst lymfevocht naar de lymfedrainagepunten bij de oren of het sleutelbeen.

3. Blijf meerdere keren achter elkaar rollende bewegingen te maken aan één kant van het gezicht. Begin steeds in het midden en maak een rollende beweging naar het oor. Gebruik de jade kleine steen rond de ogen en langs je neus. Blijf naar buiten rollen vanaf je neus, lippen en kin.

4. Wanneer je bij je kaaklijn en nek aankomt, dan begin je in het midden van je kin en rol je rustig langs de kaaklijn naar het oor. Rol vervolgens langs één kant van de nek richting het sleutelbeen. Oefen lichte druk uit en vermijd het gebied rond je schildkliergebied.

5. Herhaal dit aan de andere kant van je gezicht, begin weer in het midden van het voorhoofd.

Enkele tips:

  • Oefen zeer lichte tot geen druk uit tijdens het rollen en rol altijd in één richting, namelijk van binnen naar buiten.
  • Rol ieder gebied van het gezicht een paar minuten lang, zo kan het huidserum volledig intrekken.
  • Gebruik de Jaderoller tweemaal per dag, vaker mag ook.

Hoe maak je een jaderoller schoon?
Om een Jaderoller schoon te maken, veeg je hem na gebruik af met een vochtige doek en laat je hem rustig drogen door op een schone doek te leggen. Wanneer je merkt dat er erg veel product aan de roller blijft plakken, dan maak je hem schoon met een lauwwarm sopje van witte Marseillezeep. Dompel de Jaderoller niet onder in het water, maar gebruik een schone doek of zachte spons om de roller mee te reinigen.

Download hier het Artikel


Heb je dit artikel gelezen?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter