Home Kennis & OntwikkelingTips & Tricks Algemene principes voor het maken van een eigen parfum

Algemene principes voor het maken van een eigen parfum

door Elske-San Kortsmit

Zelf een parfum maken van essentiële oliën is een creatieve bezigheid waarmee je een geur kunt creëren die uniek is voor jou. Je begint met het selecteren van een paar essentiële oliën die je lekker vindt. Een aantal populaire geuren waar je uit zou kunnen kiezen zijn bijvoorbeeld lavendel, vanwege de kalmerende eigenschappen, sandelhout, vanwege het warme aroma, geranium, vanwege de zoete tonen of bergamot, vanwege de citrusachtige tonen. De lijst is eindeloos en door te combineren maak je een heel persoonlijke geur. Wees niet te bang om te experimenteren met verschillende combinaties om zo nieuwe geurcombinaties te ontdekken die passen bij jouw geurbeleving.

Als je een gevoelige huid hebt of zelfs allergisch bent voor synthetisch parfum, dan zijn de geuren die te koop zijn in de winkel vaak niet geschikt voor jou. Door zelf een natuurlijk parfum te maken met eenvoudige ingrediënten die je kunt aanpassen aan jouw wensen, is het toch mogelijk een parfum te dragen en lekker te ruiken. Gebruik je ook een dragerolie in je recept dan is dit geweldig voor je huid. Jouw parfum zorgt nu niet alleen voor een lekkere geur maar hydrateert en kalmeert tegelijkertijd de huid.

Je kunt een huydt-recept als leidraad gebruiken of wanneer je denkt over genoeg kennis te beschikken zelf een unieke mix te creëren door te experimenteren met verschillende olieverhoudingen. Begin met het toevoegen van een paar druppels van een essentiële olie naar keuze aan een glazen fles en voeg daar langzaam wat druppels van elke andere olie aan toe waarmee je wilt combineren. Voeg de druppels één voor één toe, totdat je de gewenste geur hebt bereikt. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen, zoals een pure alcohol, die kan helpen de geur te behouden en water om een spuitbaar parfum te creëren, of drageroliën, die kunnen helpen de essentiële oliën te verdunnen en het parfum geschikt te maken voor gebruik op de huid.

Nadat je jouw eigen parfum hebt gemaakt, bewaar je deze in een donkere glazen fles om het tegen licht en lucht te beschermen. Zo blijven de geur en de werkzame stoffen van de oliën beter behouden. En jij kunt langer genieten van jouw eigen, op maat gemaakte geur die enkel bestaat uit natuurlijke ingrediënten en is afgestemd op jouw voorkeuren.

Download hier het Artikel


Heb je dit artikel gelezen?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter