Home Kennis & OntwikkelingTips & Tricks 10 meest gemaakte fouten bij het reinigen van het gezicht

10 meest gemaakte fouten bij het reinigen van het gezicht

door Elske-San Kortsmit

Het is het einde van een lange dag en eigenlijk wil je alleen maar in bed kruipen om lekker te gaan slapen. Maar eerst moet je nog al het vuil van de dag, make-up en dode huidcellen van je gezicht wassen. Je besteed veel tijd aan het reinigen van het gezicht, en de kans is groot dat je ondanks alle moeite die je aan het reiniger van de huid besteed je misschien toch wel één van de grootste fouten bij het reinigen van je gezicht maakt, zonder dat je het je realiseert! We nemen de 10 meest gemaakte fouten bij het reinigen van het gezicht met je door.

1. Gebruik de verkeerde reiniger

Het kiezen van de verkeerde reiniger voor je huid kan het verschil betekenen tussen een zuivere huid, vochtverlies of helemaal niet schoon kunnen krijgen van je huid! Over het algemeen kunt je kiezen uit reinigingsmiddelen in de vorm van een crème, schuim of gel.

Als je een huid hebt die gevoelig is voor acne, wil je geen reiniger gebruiken in de vorm van een crème of lotion. En als je een droge huid hebt, zal een gelreiniger je niet helpen met het hydrateren van de huid. Op de website van Huydt vind je makkelijke recepten om zelfgemaakte reinigingsproducten voor jouw huidtype te maken.

2. Heet water gebruiken

Was je gezicht nooit met heet water. Het verwijderd de natuurlijke oliën van de huid en kan rosacea doen uitbreken. Lauw water is de juiste temperatuur voor het reinigen en afspoelen van de huid.

3. Vertrouwen op gezichtsdoekjes

Was je gezicht nooit enkel en alleen met een gezichtsdoekje. Je kunt ze af en toe gebruiken om het gezicht snel af te vegen, maar ze zullen je poriën niet zo schoon krijgen of je make-up grondig verwijderen als een echte reinigingsbehandeling.

4. Te veel of te weinig reinigen

De huid twee keer per dag reinigen is de juiste hoeveelheid om dit te doen. Te vaak reinigen geeft de pH-waarde van je huid niet genoeg tijd om in evenwicht te komen, en te weinig reinigen betekent dat je waarschijnlijk vuil en vrije radicalen laat zitten die zorgen voor een dof uitziende huid en huidveroudering kunnen versnellen.

5. Onder Spoelen

Zorg ervoor dat je al je reinigingsproduct dat je op het gezicht hebt aangebracht volledig afspoelt met water. Als je product laat zitten raakt je huid uiteindelijk verstopt, dit kan de opname van serums en hydraterende crèmes verstoren.

6. Handdoekdrogen

Hoewel er niets mis is met het gebruik van een handdoek, moet je voorkomen dat je je huid te ruw droogwrijft. Zachtjes droog deppen is de manier om de huid te drogen na het reinigen. Het ruw behandelen van de huid kan de elasticiteit van je huid beschadigen en tot vroegtijdige huidveroudering leiden.

7. Geen oogmake-up remover gebruiken

Als een reiniger in je ogen prikt of je oogmake-up niet goed verwijdert wordt, dan is het belangrijk een aparte oogmake-up remover te gebruiken (en deze is heel makkelijk zelf te maken!). Gebruik je geen oogmake-up remover dan is de kans groot dat je alle oogmake-up probeert te verwijderen door ruw te wrijven met een washandje of handdoek waarmee je de delicate huid rondom je ogen juist beschadigt, en dat wil je niet.

8. Vergeet niet je kaaklijn en hals

Het komt vaak voor dat de kaaklijn en hals vergeten worden wanneer het gezicht wordt gereinigd. Vergeet dit niet, je wil de gezichtsreiniger helemaal tot aan je decolleté aanbrengen (waar je halslijn en borst samenkomen). Vergeet ook niet dit gebied na het reinigen te hydrateren en beschermen met een zonnebrandcrème.

9. Te veel druk uitoefenen

Probeer tijdens het reinigen van je gezicht cirkelvormige bewegingen te maken over het gezicht met het product, met slechts 2-3 vingers van elke hand. Wanneer je hard op de huid drukt met je handen, wil niet zeggen dat deze hierdoor schoner wordt. Wees lief voor je huid, daar wordt ze blij van.

10. Wachten met het aanbrengen van een crème

Het is het beste voor de huid om je crème na het reinigen meteen en het liefst op een nog vochtige huid aan te brengen. Wacht nooit te lang met het aanbrengen van je serum en crème want dan zal je huid al helemaal droog zijn. Houd in gedachten; dep de huid droog met een handdoek, maar laat je huid vochtig. Hierdoor kan jouw vochtinbrengende crème gemakkelijker in je huid worden opgenomen.

En? Ben jij een punt tegen gekomen dat op jou van toepassing is tijdens het reinigen van je gezicht? Nu we alle don’ts hebben behandeld als het gaat om het reiniging, kan jij nooit meer een fout maken en weet je zeker dat je jouw gezicht op de juiste manier wast.

Nog enkele tips

Als u eenmaal de juiste reiniger voor je huidtype hebt gevonden, wil je deze op de juiste manier gebruiken. Een reinigingsbalsem of -olie meng je vóór het aanbrengen niet met water, maar voor een gel of schuimende reiniger is mengen met water wel nodig.

Een reinigingsbalsem of -olie warm je voordat je deze aanbrengt op in de palm van je hand breng je in opwaartse cirkelvormige bewegingen aan op je gezicht en hals.

Reinig van boven naar beneden: Zorg ervoor dat je ook je haarlijn en hals reinigt.

Haast je niet: Het reinigen moet niet overhaast gebeuren. Neem 1-2 minuten de tijd voor je reinigingsbehandeling en voeg gedurende de behandeling een beetje water toe wanneer dit nodig is om het product goed te kunnen verspreiden over het gezicht.

Goed afspoelen: Spoel het gezicht vervolgens af met lauw water en verwijder alle resten van het reinigingsmiddel van gezicht en hals. Je kunt het product ook verwijderen met een warm vochtig washandje. Vergeet niet om droog te deppen en niet te wrijven.

Heb je na het reinigen van het gezicht het gevoel dat niet alle make-up en vuil verwijdert is, dan is het een goed idee om de behandeling nogmaals te doen.

Breng na het reinigen een toner aan en vervolgens een serum en/of hydraterende crème op de vochtige huid. Nu ben je een professional en weet je hoe je gezicht op een succesvolle manier te reinigen, zonder fouten!


Heb je dit artikel gelezen?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter