Rozenbottel olie

door Elske-San Kortsmit

Rozenbottel olie is één van de meest luxe, lichtgewicht botanische oliën, en wordt gewonnen uit de rosa canina rozenstruik, die vooral in Chili voorkomt. Het wordt verkregen door het fruit en de zaden van de rozenplant, langzaam koud te persen. Een proces waarbij alle actieve ingrediënten behouden blijven. Rozenbottel olie is rijk aan vitamine A en antioxidanten, die het herstel van de huid bevorderen en fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken helpen verminderen. Met name mensen met een droge of rijpe huid hebben baat bij deze eigenschappen. Het bevat ook fenolen waarvan is aangetoond dat deze antivirale, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen heeft. Rozenbottel olie is geschikt voor alle huidtype.

Huydt – Rozenbottelolie

Biologische en koudgeperste rozenbottelolie heeft een lange lijst met krachtige voordelen. Het zit boordevol vitamine A en antioxidanten, die het herstel van de huid bevorderen en fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken helpen verminderen. Met name mensen met een droge of rijpe huid hebben baat bij deze eigenschappen. Rozenbottel olie staat ook bekend onder de Engelse naam rosehip olie en wordt veel gebruikt vanwege de sterke anti-huidverouderende eigenschappen. Het is een lichtgewicht olie met een niet-vette consistentie die snel in de huid wordt opgenomen en de huid hydrateert. Het wordt ook vaak gebruikt om littekens en striae te voorkomen en verminderen. Geschikt voor alle huidtypes.

✓ 100% natuurlijk
✓ Vegetarisch
✓ Vegan
✓ Proefdiervrij
✓ Biologisch
✓ Ongeraffineerd
✓ Vrij van alcohol
✓ Vrij van (synthetisch) parfum
✓ Vrij van conserveringsmiddelen
✓ Vrij van ftalaten, parabenen, minerale oliën, nano-deeltjes, SLS, triclosan, talc, siliconen, aluminium, Bisfenolen (BPA), PEG’s, DEA, TEA, MEA

Verkrijgbbaar in:
100ml
30ml

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter