Home Kennis & OntwikkelingIngrediënten Info De 4 Voordelen van Abrikozenpitolie Voor de Huid

De 4 Voordelen van Abrikozenpitolie Voor de Huid

door Elske-San Kortsmit

Abrikozenpitolie is een olie die niet standaard gekozen wordt voor het maken van natuurlijke DIY cosmetica en dat is erg jammer, want deze delicate olie heeft een enorm krachtige werking. Abrikozenpitolie wordt gemaakt van de abrikozenzaden die pitten worden genoemd. Je kan ermee koken en je gebruikt het om de huid mee te voeden en ondersteunen.

De Voordelen van Abrikozenpitolie

1. Hydratatie
Je weet waarschijnlijk wel dat de huid talg produceert, een vettig laagje op de huid, eigenlijk een natuurlijke olie die als een vochtinbrengende crème werkt. Abrikozenpitolie lijkt wat betreft samenstelling erg op ons natuurlijke talg. Om die reden kan de huid Abrikozenpitolie gemakkelijk en tot diep in de huid opnemen. Dit zorgt ervoor dat de hydraterende effecten van Abrikozenpitolie zeer hoog zijn en een lang effect hebben.

2. Veerkrachtig
Abrikozenpitolie maakt de huid veerkrachtig wanneer je deze met regelmaat aanbrengt. De huid voelt zachter en flexibeler aan. Na verloop van tijd wordt de huid ook soepeler en elastischer. Daar word je blij van omdat een veerkrachtige huid niet slap wordt en er zacht en soepel uitziet.

3. Vitaminen
Abrikozenpitolie bevat veel vitamine A, C en E. Deze combinatie geven een enorme voeding en zorgen voor een een sterkere en gezondere huid. Wanneer de huid gezond is, kan deze zijn vitale functies effectiever uitoefenen. Dit houdt in het beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf, het reguleren van de temperatuur, het opnemen van voedingsstoffen en het verwijderen van afvalstoffen.

4. Antioxidanten
Abrikozenpitolie zit boordevol chemische verbindingen die antioxidanten worden genoemd. Antioxidanten bestrijden de effecten van vrije radicalen, dit zijn onstabiele moleculen die zich aan menselijke cellen kunnen binden en schade aanrichten. Diverse milieuverontreinigende stoffen genereren vrije radicalen in het lichaam. Deze vrije radicalen kunnen na verloop van tijd celmutaties veroorzaken. Daarom kan abrikozenolie een hulpmiddel zijn in de strijd tegen huidziekten.

Abrikozenpitolie is een zeer prettige olie om mee te werken. Het is licht en zacht en heeft een rustgevend effect op de huid. Naast het gebruik als gezichts- en lichaamsolie, kan het ook als make-upremover gebruikt worden of in haarproducten een zeer effectieve werking hebben. Haar en huid gaan weer stralen na gebruik van abrikozenpitolie.


Heb je dit artikel gelezen?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter