Home Kennis & OntwikkelingIngrediënten Info Citroen Essentiële Olie: 10 Voordelen + 3 Manieren Om Het Te Gebruiken + 3 Diffuser Blends

Citroen Essentiële Olie: 10 Voordelen + 3 Manieren Om Het Te Gebruiken + 3 Diffuser Blends

door Elske-San Kortsmit

Citroen essentiële olie met zijn heldere, citrusachtige aroma is een echte favoriet in de aromatherapie vanwege zijn veelzijdigheid. De olie wordt gewonnen door uitpersing van het buitenste gedeelte van een verse schil. Het is onder andere antimicrobieel en een geweldige toevoeging aan je huidverzorging. Door zijn reinigende werking en frisse geur is citroen essentiële olie ook erg geliefd in huishoudproducten. Het aroma van de citroen essentiële olie kan een positief effect hebben op je humeur. Het is echt een topper onder de oliën en als je nog geen flesje in je collectie hebt staan, is het tijd om er een aan te schaffen, het zal snel een van je meest gebruikte essentiële oliën worden!

Voordelen van citroen essentiële olie

  1. Zuivert de lucht

De essentiële olie van citroen helpt de lucht te zuiveren. Wanneer er in huis iemand ziek is voeg je een aantal druppels citroen essentiële olie toe aan je diffuser om eventuele bacteriën in de lucht te verwijderen.

2. Vermindert misselijkheid

Ben je eens misselijk, dan kan net aks een pepermunt essentiële olie ook de geur van citroen helpen. Doe een paar druppels in je diffuser of ruik gewoonweg even aan het flesje.

3. Helpt mentale helderheid

Bekend is dat de geur van citroen rustgevend kan zijn, maar het kan dus ook helpen bij mentale helderheid. Neem de geur op via de neus wanneer je aan het studeren bent of opperste concentratie nodig hebt.

4. Verhoogt stemmingen

Ook is bekend dat citroen en andere essentiële oliën van citrusvruchten antidepressieve effecten hebben. Over het algemeen is citroen een vrolijke geur die energie geeft. De frisse geur stimuleert de zintuigen en verheldert de geest.

5. Reinigt en ontgeurt

De geur van citroen wordt al lang in verband gebracht met schoonmaken, dit komt niet alleen omdat het zo lekker fris ruikt, maar het heeft ook een reinigende werking. Door de essentiële olie van citroen in een ruimte te verspreiden helpt dit om de lucht te ontgeuren. De natuurlijke antiseptische eigenschappen maken het perfect voor natuurlijke diy huishoudrecepten.

Voordelen voor de huid van citroen essentiële olie

6. Behandeling bij huidaandoeningen

De essentiële olie van citroen heeft een aantal voordelen voor de huid. Essentiële citroenolie wordt in de dermatologie voor nogal wat aandoeningen gebruikt, waaronder acne, virale infecties, schimmelinfecties, wratten, insectenbeten en wondjes.

7. Radicale en houdveroudering

De antioxiderende eigenschappen van citroen essentiële olie zijn een reden om het aan je diy huidverzorgingsproducten toe te voegen. Het zou namelijk het vermogen hebben om vrije radicalen op te vangen en de zichtbare tekenen van veroudering te verminderen. Met deze eigenschappen is het geen wonder dat citroen wordt gebruikt voor huidverzorging!

8. Gebruik bij een vette huid

Citroen heeft een ontvettende kracht en dus ook op de huid. De natuurlijke antiseptische eigenschappen maken het ideaal voor de behandeling van een vette huid en acne.

9. Cellulitis, wallen en rimpels

Omdat citroen essentiële olie het gevecht met vet aangaat en zo vloeistof vrij maakt kan het helpen cellulitis, wallen en rimpels te verminderen.

10. Voordelen voor het haar

Een essentiële olie van citroen kan worden gebruikt in een haarspoeling om schilfers te bestrijden, overtollige hoofdhuidolie te verwijderen en het haar te ontdoen van productophoping, het herstelt zo de glans van je haarlokken.

Hoe citroenolie voor de huid te gebruiken?

Citroen essentiële olie heeft veel toepassingen voor gebruik in natuurlijke huidverzorgingsproducten. Naast dat het veelzijdige eigenschappen bezit ruikt het ook nog eens heel lekker en wordt jezelf verzorgen met naar citroen geurende producten een feestje.

Inspiratie DIY natuurlijke huidverzorgingsproducten met Citroen Essentiële Olie

1. Citroensuikerscrub

2. Huidverstevigende massageolie

3. Verhelderende haarspoeling

Inspiratie diffuser blends met Citroen Essentiële Olie

1. Schone Lucht in Huis

2. Anti Stress

3. Concentratie Verhogen

Dit zijn enkele ideeën ter inspiratie die je met citroen essentiële olie kunt maken, maar er is nog veel meer mogelijk. Bekijk onze huydt recepten voor een natuurlijke verzorging van huid en haar en het ontwikkelen van een duurzaam, bewuster leven.


Heb je dit artikel gelezen?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter