De maan wordt door veel culturen beschouwd als een zuiverende kracht met het vermogen om objecten te reinigen en op te laden. Maanwater is water dat is opgeladen door de energie van de maan. Het wordt traditioneel ‘s nachts opgeladen onder het licht van de volle maan, wanneer de maanenergie het krachtigst is en we gemakkelijk verbinding kunnen maken met onze intuïtie. Je kunt ook maanwater maken tijdens een wassende maan, wanneer de maan bijna vol is. Eén waarschuwing: maak nooit maanwater tijdens een maansverduistering; de energie van een maansverduistering overheerst de energie van de maan, geen goed moment dus. Welke maanfase je ook kiest, controleer in welk sterrenbeeld de maan staat, want dit heeft invloed op de energie van het water. Maanwater dat wordt opgeladen onder een volle maan in stier, geregeerd door Venus, zal bijvoorbeeld liefde en plezier aanmoedigen, terwijl maanwater dat wordt opgeladen onder een volle maan in tweelingen, geregeerd door Mercurius, kan je helpen je stem op te eisen. Maanwater kun je gebruiken om krachtige te reinigen of om spreuken, intuïtie en intenties te versterken. Gebruik het om jezelf te reinigen, gebruik het water bij het opstaan of voordat je gaat slapen. Was je handen ermee of druppel wat in je badwater. Het helpt je om de dag goed te beginnen of om je dag in rust af te sluiten. Omdat de maan de getijden van de oceaan beïnvloedt, bestaat er een energetische verbinding tussen het element water en de maan. Als je een intentie toevoegt (en eventueel een paar kristallen), kun je een effectief water maken dat je voor van alles kunt gebruiken, van het water geven van je planten tot het toevoegen aan je rituele bad en het schoonmaken van je huis.

Hoe maanwater te gebruiken

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden waar je maanwater bij kunt gebruiken. omdat de maan bekend staat om haar zuiverende kracht wil je haar het liefst inzetten bij het reinigen. Sprenkel maanwater in de hoeken van ruimtes in huis en nodig de energie van de maan uit om je huis te reinigen en te ontdoen van negativiteit. Gebruik het in het sopwater om je huis mee schoon te maken, en ook bij het reinigen van losse attributen, denk aan tweedehands spulletjes die je hebt gekocht en wil ontdoen van negatieve energie of maak een reinigende roomspray met kruiden en essentiële oliën. Voeg het toe aan je natuurcosmetica recepten, gebruik het in een gezichtsmasker, giet een kopje in je bad of maak er een haarspoeling van, je kunt het in alle natuurcosmetica gebruiken om kracht aan het product bij te zetten. Als je maanwater gaat gebruiken in je huidverzorgingsroutine, zorg er dan voor dat je drinkwater gebruikt en geen water uit een rivier of de zee. Gebruik maanwater voor creatieve doeleinden om meer in contact te komen met jouw innerlijke creativiteit of mystiek. Dompel je penselen in maanwater als je schildert of kleur stoffen in maanwater op een natuurlijke manier. Gebruik het om je planten mee water te geven. En je kunt het natuurlijk ook gewoon drinken zodat je het in je lichaam kunt opnemen. Gebruik je maanwater om thee te zetten. Voeg kruiden of kruidenthee toe die overeenkomen met je bedoelingen, zoals lavendel voor genezing, bijvoet voor paranormale boodschappen, of roos voor liefde, maak er een mindful ritueel van waarbij je drinkt en visualiseert wat je wil bereiken. Maak er een bodymist van waarmee je jezelf besprenkelt als een manier om jezelf energetisch te reinigen.

Hoe je een intentie kunt zetten met maanwater?

Hoewel het nooit een slecht idee is om maanwater voor een algemeen doel te maken, kan het ook specifieker worden gebruikt zoals bij het zetten van een intentie. Wanneer je dit gaat doen wil je eerst uitzoeken in welk sterrenbeeld de maan zich bevindt waarmee je het maanwater wil opladen. Dit heeft namelijk invloed op de energie van het water en dat kan jouw intentie extra kracht geven. Een volle maan in weegschaal werkt geweldig bij een intentie over liefde, omdat weegschaal wordt geregeerd door Venus, de planeet van de liefde. Als je eenmaal hebt uitgezocht wat voor soort intentie aansluit bij de maanfase waarmee je werkt, dan maak je het maanwater in de kracht van dat sterrenbeeld. Ook zorg je ervoor dat je intentie duidelijk geformuleerd is, je schrijft het op in de tegenwoordige tijd. Je formuleert de intentie zo alsof deze al werkelijkheid is en niet alsof dit in de toekomst ligt en nog moet gaan gebeuren. Nadat je je maanwater hebt gemaakt, spreek je de intentie hardop uit en houd je je handpalmen boven het maanwater. Je laad het maanwater op door een zilveren maanenergie te visualiseren die door de kruin van je hoofd naar beneden beweegt, langs je ruggengraat, door je lichaam, langs je armen, uit je handpalmen het water in. Je visualiseert dat deze energie het water in stroomt, zodra je voelt dat het water geladen is en zilverkleurig gloeit met jouw intentie ben je klaar en heb je het maanwater opgeladen en jouw intentie extra kracht bijgezet!

Hoe maanwater te gebruiken voor manifestatie

Je kunt maanwater gebruiken voor manifestatie door het op te laden met je intentie en het te drinken, of door het te gebruiken in een spreuk zoals een honingpot-spreuk of in een ritueel bad. Volg dezelfde stappen als hierboven om je intentie vast te stellen met het maanwater en schrijf het op in de tegenwoordige tijd. Nadat je je maanwater hebt gemaakt, kun je het drinken om de energie in jezelf te activeren, of je kunt het in een bad gieten en kruiden toevoegen die overeenkomen met wat je manifesteert zoals rozen voor liefde, munt voor geld of eucalyptus voor reiniging en genezing.

Hoe maak je Maanwater?

Ingrediënten
water
waterveilige kristallen, zoals rozenkwarts, helder kwarts of amethist (optioneel)
reinigende kruiden, zoals bijvoet (geregeerd door de maan), lavendel (voor ontspanning en genezing), rozemarijn (voor bescherming) of zoetgras (voor positieve energie) (optioneel)

Benodigdheden
glazen afsluitbare pot
volle maan

Zo maak je het
1. Wacht tot het volle maan is. Wassende maand is minder krachtig, maar ook prima om mee te werken.
2. Vul een grote glazen pot met water, je kunt hier elke waterbron voor gebruiken, of het nu uit de kraan komt of uit een nabijgelegen rivier. Bedenk wel vooraf waar je het maanwater voor wilt gebruiken en kies een water dat daarbij past.
3. Plaats de glazen pot met water buiten op een plek in het maanlicht. Binnen op de vensterbank is ook een mogelijkheid en laat het daar een nacht rusten.
4. In de ochtend heb je maanwater, direct klaar voor gebruik.
5. Label je maanwater om deze te dateren en het teken en de fase van de maan te noteren.

Tip
Ook als je de volle maan niet kunt zien, wordt het water nog steeds opgeladen.


Heb je dit natuurcosmetica recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Maanwater

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • water
  • waterveilige kristallen, zoals rozenkwarts, helder kwarts of amethist (optioneel)
  • reinigende kruiden, zoals bijvoet (geregeerd door de maan), lavendel (voor ontspanning en genezing), rozemarijn (voor bescherming) of zoetgras (voor positieve energie) (optioneel)
  • Benodigdheden
  • glazen afsluitbare pot
  • volle maan

Instructions

1. Wacht tot het volle maan is. Wassende maand is minder krachtig, maar ook prima om mee te werken. 2. Vul een grote glazen pot met water, je kunt hier elke waterbron voor gebruiken, of het nu uit de kraan komt of uit een nabijgelegen rivier. Bedenk wel vooraf waar je het maanwater voor wilt gebruiken en kies een water dat daarbij past. 3. Plaats de glazen pot met water buiten op een plek in het maanlicht. Binnen op de vensterbank is ook een mogelijkheid en laat het daar een nacht rusten. 4. In de ochtend heb je maanwater, direct klaar voor gebruik. 5. Label je maanwater om deze te dateren en het teken en de fase van de maan te noteren.  

Notes

Tip Ook als je de volle maan niet kunt zien, wordt het water nog steeds opgeladen.

Niet iedereen ervaart de effecten van de maan en er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking ervan.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter