Gedroogde sinaasappelstukjes zijn erg lekker om te verwerken in diverse beauty recepten. Je kunt ze natuurlijk kopen, maar het is heel eenvoudig en leuk om ze gewoon zelf te maken. Het enige dat je nodig hebt is een sinaasappel en een oven.
Hoe maak je Gedroogde Sinaasappelstukjes met de Oven?
Ingredienten
1 biologische sinaasappel
Benodigdheden
bakpapier
mes
oven
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 70°C.
- Boen de sinaasappel aan de buitenkant eerst goed schoon en snijd deze daarna in mooie plakken.
- Bekleed een bakplaat met het bakpapier en leg hier de sinaasappelschijven op. Je kunt ze ook direct op een open rooster leggen.
- Schuif de bakplaat in de oven en laat de sinaasappelschijven voor ongeveer 4 uur drogen in de oven.
- Wanneer de sinaasappelschijven mooi gedroogd en hard zijn geworden haal je ze uit de oven en snij je ze desgewenst in kleine stukjes.
TIP
Gebruik ze in recepten voor bad thee, badzout of om zepen mee te decoreren.
Heb je dit natuurcosmetica recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt
Verwarm de oven voor op 70°C. 2. Boen de sinaasappel aan de buitenkant eerst goed schoon en snijd deze daarna in mooie plakken. 3. Bekleed een bakplaat met het bakpapier en leg hier de sinaasappelschijven op. Je kunt ze ook direct op een open rooster leggen. 4. Schuif de bakplaat in de oven en laat de sinaasappelschijven voor ongeveer 4 uur drogen in de oven. 5. Wanneer de sinaasappelschijven mooi gedroogd en hard zijn geworden haal je ze uit de oven en snij je ze desgewenst in kleine stukjes. TIP
Gebruik ze in recepten voor bad thee, badzout of om zepen mee te decoreren.
Ingredients
Instructions
Notes