Home Interieur & AmbachtIngrediënten maken Gedroogde Sinaasappelstukjes Maken met de Oven

Gedroogde Sinaasappelstukjes Maken met de Oven

door Elske-San Kortsmit

Gedroogde sinaasappelstukjes zijn erg lekker om te verwerken in diverse beauty recepten. Je kunt ze natuurlijk kopen, maar het is heel eenvoudig en leuk om ze gewoon zelf te maken. Het enige dat je nodig hebt is een sinaasappel en een oven.

Hoe maak je Gedroogde Sinaasappelstukjes met de Oven?

Ingredienten
1 biologische sinaasappel

Benodigdheden
bakpapier
mes
oven

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 70°C.
  2. Boen de sinaasappel aan de buitenkant eerst goed schoon en snijd deze daarna in mooie plakken.
  3. Bekleed een bakplaat met het bakpapier en leg hier de sinaasappelschijven op. Je kunt ze ook direct op een open rooster leggen.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en laat de sinaasappelschijven voor ongeveer 4 uur drogen in de oven.
  5. Wanneer de sinaasappelschijven mooi gedroogd en hard zijn geworden haal je ze uit de oven en snij je ze desgewenst in kleine stukjes.

TIP
Gebruik ze in recepten voor bad thee, badzout of om zepen mee te decoreren.


Heb je dit natuurcosmetica recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Gedroogde Sinaasappelstukjes Maken Met De Oven

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Ingredienten
  • 1 biologische sinaasappel
  • Benodigdheden
  • bakpapier
  • mes
  • oven

Instructions

Verwarm de oven voor op 70°C.

2.       Boen de sinaasappel aan de buitenkant eerst goed schoon en snijd deze daarna in mooie plakken.

3.       Bekleed een bakplaat met het bakpapier en leg hier de sinaasappelschijven op. Je kunt ze ook direct op een open rooster leggen.

4.       Schuif de bakplaat in de oven en laat de sinaasappelschijven voor ongeveer 4 uur drogen in de oven.

5.       Wanneer de sinaasappelschijven mooi gedroogd en hard zijn geworden haal je ze uit de oven en snij je ze desgewenst in kleine stukjes.

Notes

TIP Gebruik ze in recepten voor bad thee, badzout of om zepen mee te decoreren.

Laat een Comment achter