Home Interieur & AmbachtHuishoud Zelf Herbruikbare Droogtrommeldoekjes Maken

Zelf Herbruikbare Droogtrommeldoekjes Maken

door Elske-San Kortsmit

Door een paar droogtrommeldoekjes bij de was te doen tijdens het drogen, gaat de was nog frisser ruiker en dat is fijn. Jammer genoeg zijn de droogtrommeldoekjes uit de winkel erg prijzig en hebben ze vaak een vreemde nepgeur. Het kan bij sommige personen ook nog eens de huid gaan irriteren. Dat vraagt om een alternatief. Maak voortaan zelf heel eenvoudig droogtrommeldoekjes van volledig natuurlijke ingrediënten en profiteer van de voordelen van geld besparen, geen huidirritaties en toch een fris ruikende was.

Zo maak je zelf herbruikbare droogtrommeldoekjes

Zoals de meeste diy huishoudmiddelen zijn ook deze herbruikbare droogtrommeldoekjes makkelijk en snel te maken. Met slechts twee ongrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt namelijk schoonmaakazijn en een essentiële olie van jouw keuze.

Hoe maak je zelf herbruikbare droogtrommeldoekjes

Ingrediënten
120ml schoonmaakazijn
20 druppels essentiële olie naar keuze

Benodigdheden
kom
afsluitbaar bakje
Stukjes stof van 10-15cm (bijvoorbeeld een oude vaatdoek, oud t-shirt, washandjes)

Zo maak je het
1. Meng de azijn en de druppels essentiële olie, mijn favoriet voor de was is pepermunt, in een kom en meng goed door elkaar.

2. Dompel de doekjes onder in de vloeistof en laat ze intrekken.

3. Knijp het overtollige vloeistof eruit en plaats de doekjes in een andere afsluitbaar en luchtdicht bakje.

Hoe te gebruiken
Wanneer je de droogtrommeldoekjes wil gebruiken, haal je er één uit het bewaarbakje en voeg je deze toe aan de droger samen met natte kleding. Selecteer de gewenste drooginstellingen en zet de droger aan.

Nadat ze zijn gebruikt en dus ook gedroogd zijn, kunnen de doekjes gewoon weer opnieuw gebruikt worden door deze weer in de azijnoplossing te dompelen. De gebruikte doekjes kunnen indien nodig periodiek worden gewassen.

Tip
Omdat je de doekjes nat bewaard en dus water bevatten, kunnen ze ondanks alle antibacteriële middelen uiteindelijk toch gaan schimmelen. Bewaar ze daarom in de koelkast en gebruik ze binnen 2 maanden.


Heb je dit beauty recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter