Home Interieur & AmbachtHuishoud Tips Hoe Citroen Essentiële Olie te Gebruiken bij het Schoonmaken

Tips Hoe Citroen Essentiële Olie te Gebruiken bij het Schoonmaken

door Elske-San Kortsmit

De geur van citroen wordt al lang in verband gebracht met schoonmaken, dit komt niet alleen omdat het zo lekker fris ruikt, maar het heeft ook een reinigende werking. De natuurlijke antiseptische eigenschappen maken het perfect voor natuurlijke diy huishoudrecepten.

Enkele schoonmaaktips met Citroen Essentiële olie

  • Meng een paar druppels citroen essentiële olie met wat zuiveringszout en strooi het poedermengsel op het tapijt. Laat dit een uurtje intrekken en stofzuig de korrels daarna weer op. Het tapijt ruikt hierna weer lekker fris.
  • Maak een eigen luchtverfrisser voor in lades en kasten door wat citroen essentiële olie te druppelen op een vilten bol en deze op de gewenste plaats neer te leggen.
  • Doe een paar druppels citroen essentiële olie op bolletje watten en plaats deze in de bekerhouder in de auto als eenvoudige auto-diffuser.
  • Doe een aantal druppels citroen essentiële olie met een flinke scheut pure wodka in een spuitfles. Spuit het mengsel in de lucht door de kamer, op lakens of gordijnen op de boel op te frissen.
  • Voeg een aantal druppels citroen essentiële olie toe aan wat olijfolie om een meubelpoets van te maken.
  • Voeg 5-10 druppels citroen essentiële olie toe aan de stofzuigerzak. Als je nu door de kamer heen gaat laat je stofzuiger een fijne geur achter.

Heb je een aroma blend gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter