De verborgen beauty voordelen van honing

Ingrediënten

Donkere kringen
Wanneer je honing onder de ogen aanbrengt, kan het donkere, ondiepe kringen onder je ogen verminderen. Breng een theelepel rauwe honing aan op het gebied onder je ogen, laat het 20 minuten intrekken en spoel het daarna af met lauwwarm water. Voor het beste resultaat, doe je dit twee keer per week.

Haren lichter maken
Honing heeft een natuurlijk blekend effect op het haar en kan gebruikt worden om je haarkleur lichter te maken. Meng een theelepel honing met 6 a 7 eetlepels water en breng aan op het haar. Laat dit ongeveer een uur inwerken en spoel het vervolgens uit. Doe dit wekelijks voor het beste resultaat.

Acne
Honing bevat antibacteriële eigenschappen, waardoor het perfect is om acne mee te behandelen. Breng de honing aan op plaatsen waar acne zit en laat dit 10 minuten inwerken. Spoel het daarna af met water.

Irritatie na het scheren
Breng rauwe honing aan op je net  geschoren benen of oksels en spoel na 10 minuten af met water om bultjes te voorkomen.

Littekens
Het aanbrengen van honing op een litteken, kan zowel oude als nieuwe littekens doen vervagen.

Vochtinbrengen
De hydraterende en verzachtende eigenschappen van honing maken het een perfecte ingrediënt om toe te voegen aan DIY gezichtsmasker recepten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*