Home HuidverzorgingZeep maken Olijfzeep Sinaasappel Kaneel

Olijfzeep Sinaasappel Kaneel

door Elske-San Kortsmit

Een verwarmende zoete herfstzeep met de heerlijke geurcombinatie van fris-zoete sinaasappel en kruidige kaneel met echte schijfjes gedroogde sinaasappel als decoratie boven op de zeep. Wanneer je last hebt van een droge huid maak je deze zeep die volledig bestaat uit olijfolie. Olijfolie beschermt de huid tegen uitdrogen, vanwege het hoge vitamine E gehalte helpt het een barrière te creëren tegen invloeden van buitenaf.

DRAAG EEN VEILIGHEIDSBRIL, HANDSCHOENEN EN LANGE MOUWEN. WERK IN EEN GOED GEVENTILEERDE RUIMTE, GEBRUIK GEEN ALUMINIUM MATERIALEN, WEEG ALLE INGREDIËNTEN PRECIES AF, WERK GECONCENTREERD

Ingrediënten
RECEPT VOOR 2 ZEPEN
LOOG OPLOSSING
119ml water
40gr loog

VLOEIBARE OLIËN
300gr olijfolie

TOEVOEGEN NA TRACE
1 theelepel kaneel
30 druppels zoete sinaasappel essentiële olie
20 druppels kaneel essentiële olie

DECORATIE
gedroogde sinaasappelschijven


Benodigdheden
digitale weegschaal
digitale thermometer
garde
staafmixer
pan
warmtebestendige kom
2x warmtebestendige kan
spatel
theelepel
zeef
zeepmal
99% alcohol spray

Zo maak je het
Maak je werkplek gereed voor het maken van de zeep. Leg alle benodigdheden en ingrediënten klaar, trek rubberen handschoenen aan, zet een veiligheidsbril op en trek een schort aan. Meet de ingrediënten zorgvuldig af.

1. Vul een pan met een klein laagje water en zet deze op het vuur. Zet hier bovenop de warmtebestendige kom. Verwarm de vloeibare olijfolie tot deze ongeveer tussen de 38-40,5°C heeft bereikt.

2. Voeg de theelepel kaneel toe aan het mengsel en meng met een garde door de olie.

3. Nu ga je de loogoplossing maken. Doe het water in een warmtebestendige kan. Het loog gaat in een andere kan. Strooi de loogkristallen voorzichtig in de warmtebestendige kan met water NIET ANDERSOM EN LET OP, DIT WORDT HEET Roer goed door tot de loogkristallen geheel zijn opgenomen. Laat het loogmengsel en het eerder gemaakte oliemengsel beiden afkoelen tot 38-40,5°C.

4. Wanneer het oliemengsel en het loogmengsel de juiste temperatuur hebben, schenk je het loogmengsel rustig bij het oliemengsel. NIET ANDERSOM Gebruik hiervoor een zeef om eventuele onopgeloste loog eruit te zeven. En probeer de vorming van luchtbubbels te vermijden.

5. Dompel de staafmixer volledig onder in het mengsel en roer hier eerst mee door het mengsel tot alle loog is opgelost. Zet de staafmixer aan, houd deze goed ondergedompeld, en mix voor ongeveer 40 seconden of tot er een vla-achtige substantie ontstaat.

6. Voeg de essentiële olie toe en roer met de staafmixer door het mengsel. Mix nog een paar keer kort door het mengsel zodat de essentiële olie goed vermengd is.

7. Giet de zeep in een zeepmal en geef een paar tikken tegen de mal om luchtbelletjes te voorkomen.

8. Spray 99% alcohol over de bovenkant van de zeep en decoreer deze met de gedroogde sinaasappelschijven. Spray nogmaals 99% alcohol over de bovenkant van de zeep en laat de zeep minimaal 48 uur drogen voordat je de zeep uit de gietvorm haalt.

Laat de zepen 4 tot 6 weken uitharden in een goed geventileerde ruimte voordat je ze gaat gebruiken. Draai ze om de paar dagen om, dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig uitharden.


Heb je dit beauty recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter