Home HuidverzorgingGezicht Gezichtstoner Munt en Limoen

Gezichtstoner Munt en Limoen

door Elske-San Kortsmit

In de zomer kun je last hebben van een vettige huid. Het constante zweten en het vele gebruik van zonnebrandcrème kan de poriën van de huid verstoppen wat resulteert in acne. Het aanbrengen van een gezichtstoner is een gemakkelijke manier om verstopte poriën te reinigen. De munt in deze toner heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt acne en mee-eters te verminderen. Limoen is rijk aan antioxidanten en vitamine C die een gunstig effect hebben op de huid, het heeft ook een verhelderende werking. Regelmatig gebruik zal resulteren in een helderdere teint.

Ingrediënten
200ml gekookt ietwat afgekoeld water
verse of gedroogde munt
limoen
2 eetlepels witch hazel

Benodigdheden
eetlepel
kan
rasp
spatel
sprayfles
theelepel
zeef

Zo maak je het
1. Rasp de schil van een limoen en doe dit in een kan. Doe een paar takjes munt in de kan erbij. Heb je enkel gedroogde munt in huis, dan is dat ook prima om mee te werken. Giet 200ml gekookt, ietwat afgekoeld warm water in de kan met de munt en de limoen rasp.

2. Snij de limoen doormiddel en knijp het sap uit de vrucht. Voeg een theelepel limoensap aan het water toe. Laat dit 10 minuten trekken.

3. Giet het mengsel door een zeef om de stukjes munt en limoen te verwijderen. Laat het water afkoelen tot kamertemperatuur.

3. Voeg 2 eetlepels witch hazel toe aan het water en roer door. De Munt & Limoen Gezichtstoner is nu klaar. Giet het in een sprayfles of in een glazen flesje met een draaidop.

Je kunt de gezichtstoner direct op het gezicht sprayen, of breng wat van de toner aan op een watje om het gezicht mee te deppen. Bewaar de toner op kamertemperatuur en gebruik deze binnen een week. Wanneer je de toner in de koelkast bewaar is hij tot 3 weken houdbaar. En ook lekker koud en verfrissend tijdens gebruik.


Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter