Home HuidverzorgingBody Mojito Deodorant Balsem

Mojito Deodorant Balsem

door Elske-San Kortsmit

Met dit recept leer je hoe je een effectieve zoete en frisse deodorant balsem maakt. De kokosolie in dit recept gaan we eerst infuseren met munt zodat deze licht gaat geuren. De hydraterende basis voor dit natuurlijke zelfgemaakte deodorantrecept  bestaat uit shea boter, bijenwas en kokosolie, het witte kleipoeder en de arrowroot zorgen voor verdikking van de balsem en bescherming tegen ongewenste geurtjes onder de oksels.

Ingrediënten
KOKOSOLIE INFUSIE
60gr kokosolie
verse munt

DEODORANT BALSEM
30gr shea boter
30gr bijenwas
1 eetlepel witte klei
1 eetlepel arrowroot poeder
10 druppels limoen essentiële olie
10 druppels munt essentiële olie

Benodigdheden
afsluitbaar potje
digitale weegschaal
eetlepel
garde
glazen pot
pan
spatel
warmtebestendige kom
zeefdoek

Zo maak je het
1. Je begint met het infuseren van de kokosolie.
Voor het infuseren van de kokosolie gebruik je gedroogde muntblaadjes. Daarom begin je met het drogen van de blaadjes munt.
Leg de muntblaadjes op een vel keukenpapier op een rustige plek waar je ze voor enkele dagen aan de lucht kunt laten drogen. Ze zijn klaar zodra je ze kunt verkruimelen en ze nog steeds een sterke geur hebben behouden.

2. Doe de gedroogde muntblaadjes in een middelgrote glazen pot.
Vul de pot op met de kokosolie, je kunt de kokosolie er gewoon verhard in scheppen, deze zal tijdens het infuseren smelten. Laat minimaal 2 cm over tussen de bovenkant van de olie en de deksel.

3. Vul een pan met water. Plaats de gevulde pot zonder deksel in de pan met water. Laat dit op een laag vuur voor ongeveer 3 uur staan. Zorg ervoor dat het water niet volledig verdampt.
Hierna filter je de muntblaadjes uit de olie door deze door een koffiefilter, linnen zeefdoek of hele fijne zeef te schenken en uit te knijpen.

4. Vul de pan met een klein laagje water en zet deze op het vuur. Zet hier de warmtebestendige kom bovenop. Doe de shea boter, bijenwas en de geinfuseerde kokosolie in de warmtebestendige kom en laat deze smelten.

5. Haal de kom van de pan af en laat het mengsel afkoelen tot ongeveer 50 graden Celsius. Tijdens het afkoelen blijf je het mengsel roeren, hierdoor krijgt het een romige textuur. Roer de witte klei, het arrowroot poeder en de druppels essentiële olie met een garde door het mengsel. Blijf roeren tot er een romige structuur ontstaat.

6. Schep het mengsel in een pot en laat op kamertemperatuur volledig afkoelen. Sluit de pot hierna af met een deksel.

Je kunt de deodorant balsem meteen gebruiken, breng een kleine hoeveelheid deodorant met de vingers aan op schone oksels. Bewaar in een afgesloten pot op een koele, droge plaats buiten direct zonlicht en hij zal tot 9 maanden houdbaar blijven.


Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter