Home HuidverzorgingBody Maak Een Body Butter Van Mango Boter Volgens de ‘Wel Smelten, Niet Mixen – Methode’

Maak Een Body Butter Van Mango Boter Volgens de ‘Wel Smelten, Niet Mixen – Methode’

door Elske-San Kortsmit

Een body butter kun je op verschillende manieren maken. Voor deze methode ga je de boter wel laten smelten, maar is het niet nodig deze daarna nog te mixen om een mooie zachte body butter te krijgen. Je gebruikt hiervoor een mangoboter, die rijk is aan antioxidanten, vetzuren en vitamines die de huid voeden en de elasticiteit van de huid versterkt. Ook versterkt het de natuurlijke uitstraling van de huid en krijg je die glow die we zo mooi vinden. Mangoboter is halfvast, dus iets harder dan sheaboter en iets minder vettig.

Ingrediënten
RECEPT VOOR 200GR
110gr mango boter
90gr abrikozenpitolie
5gr roos essentiële olie

Benodigdheden
afsluitbare pot
digitale weegschaal
pan
warmtebestendige kom

Zo maak je het
1. Je begint met het smelten van de mangoboter. Gebruik hiervoor de au bain-marie methode. Vul een pan met een klein laagje water en zet deze op een laag vuur. Zet hierbovenop de warmtebestendige kom. Verdeel de mango boter in grove stukken en doe ze in de warmtebestendige kom. Laat de mango boter  zachtjes smelten.

2. Zodra de mango boter volledig gesmolten is, haal je de kom van de pan. Voeg de abrikozenpitolie en de essentiële olie toe en meng door elkaar.

3. Giet het mengsel in een mooie afsluitbare pot en plaats deze in de koelkast tot de body butter volledig hard is geworden. Zodra de butter hard is, is deze klaar voor gebruik.

Hoe te gebruiken
Smeer de body butter dagelijks op lichaam en gezicht of gebruik het op droge plekjes op de huid. Bewaar op een koele, donkere, droge plaats.


Heb je dit beauty recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter