Home HuidverzorgingBad & Douche Whole Food Aardbeien Rozen Bruisballen

Whole Food Aardbeien Rozen Bruisballen

door Elske-San Kortsmit

Het is heel eenvoudig om bath bombs te maken met natuurlijke verse ingrediënten. Ze zien er geweldig uit en geven je bad een mooie diepe kleur. Ontzettend leuk om te doen en het zijn zeer gewaardeerde cadeautjes om weg te geven.

Ingrediënten
RECEPT VOOR 6 BRUISBALLEN
200gr baking soda
100gr citroenzuur
30gr maizena
40gr bevroren aardbeien
1 eetlepel karnemelk poeder
½  theelepel zoete amandel olie
20 druppels roos essentiële olie
99% isopropyl alcohol spray
gedroogde rozenblaadjes

Benodigdheden
glazen kom
spatel
schaaltje
blender
eetlepel
bruisbal mallen

Zo maak je het
1. Doe de baking soda, maizena, citroenzuur en karnemelk poeder in een grote kom en roer goed door elkaar. Er mogen geen klontjes meer in zitten.

2. Doe de amandel olie in een klein schaaltje, voeg hier de essentiële olie aan toe. En roer even kort door. Giet het oliemengsel over het droge ingrediëntenmengsel en meng door elkaar. Verwijder de eventuele klontjes die gevormd worden door het toevoegen van de olie.

3. Doe de bevroren aardbeien in een blender, doe hier een eetlepel van het droge ingrediëntenmengsel bij en maal tot een fijn poeder. Hou dit even apart.

4. Besproei het droge ingrediëntenmengsel met de alcohol en roer ondertussen met één hand door het mengsel om te voorkomen dat het nu al gaat bruisen. Blijf het mengsel met de alcohol besproeien totdat het poeder aan elkaar vast begint te plakken. Doe dit ook met het fruitpoeder zodat het een beetje aan elkaar blijft plakken. Spray niet te veel, het is belangrijk dat je beide mengsels niet te nat maakt.

5. Nu ga je de bruisbal vormen. Pak je bruisbal mal en plaats een paar rozenblaadjes op de bodem van de mal. Strooi hier overheen een beetje van het fruitpoeder mengsel. Vul de mal nu volledig met het droge ingrediëntenmengsel, druk het licht aan en veeg tot de rand af.

6. Haal de bruisbal uit de mal en zet op een plek met een lage luchtvochtigheid om te laten drogen.

De bruisballen zijn droog na 12 tot 24 uur drogen.


Heb je dit beauty recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter