Citronella en citroen buitenkaarsen

Favoriet, Kaarsen maken

Op een zomeravond buiten genieten van de sterrenhemel, dat is toch een fijn idee. Jammer genoeg weten de muggen op deze warme avonden in de tuin ons snel te vinden en zit je voordat je het weet onder de muggenbeten. Daarom zet ik graag deze insecten verdrijvende buitenkaarsen op tafel, gemaakt van uitgeholde citroenen. En ze zien er geweldig uit.

Hoe maak je Citronella en citroen buitenkaarsen

Ingrediënten
3 citroenen
400gr soja was pastilles
gedroogde citroenmelisse
4 druppels citroengras essentiële olie
8 druppels citronella essentiële olie

Benodigdheden
aardappelschilmesje
lepel
houten kaarslonten
pan
metalen schenkkan
garde

Zo maak je het
1. Snij de citroenen doormidden en hol ze voorzichtig uit met een mesje en een lepel.

2. Snij voor iedere citroenkom een houten kaarslont op maat en zet ze apart.

3. Vul de pan met een laagje water en zet deze op het vuur. Zet hier bovenop de warmtebestendige kom. Doe hier de soja was pastilles in en laat zachtjes smelten. Blijf regelmatig roeren tot ze volledig vloeibaar zijn en haal de kom direct van het vuur.

4. Schep met een lepel een klein beetje was in een citroenkom en plaats een houten kaarslont in het midden van de hete was, hou hem voor ongeveer 10 seconden vast tot deze goed vast staat. Herhaal dit voor iedere citroenkom.

5. Laat de was in de schenkkan afkoelen tot ongeveer 50 graden en voeg dan pas de druppels essentiële olie toe aan de gesmolten was, roer zachtjes door om alles te mengen.

6. Giet het mengsel voorzichtig in iedere citroenkom tot deze mooi gevuld zijn, probeer hierbij de bovenkant van de houten kaarslonten niet te raken.
Strooi in iedere citroenkom een beetje gedroogde citroenmelisse blaadjes ter decoratie voordat de was afkoelt.

7. Laat de kaarsen nu minimaal 30 minuten tot een uur afkoelen totdat de was volledig hard en wit is.


Heb je dit beauty recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*