Home Eten & DrinkenZoete recepten Aardbei Yoghurtijsjes met Tijm

Aardbei Yoghurtijsjes met Tijm

door Elske-San Kortsmit

Niks verfrissender op een mooie zomerdag dan een huisgemaakt ijsje. Dit heerlijk zomerse ijsje is gemaakt van aardbei, yoghurt en tijm, lekker zoet met een hint kruiden zonder vreemde toevoegingen, maar helemaal zelf gemaakt.

Hoe maak je Aardbei Yoghurtijsjes met Tijm?

Ingrediënten
200gr aardbeien (diepvries)
200gr yoghurt
150ml water
3 takjes tijm
1el honing

Benodigdheden
blender
ijsvormpjes
eetlepel
pan

Zo maak je het
1. Doe het water in de pan en voeg de takjes tijm toe, breng het water aan de kook en zet het vuur uit zodra het water kookt. Laat het water met de takjes tijm erin helemaal afkoelen.
2. Mix de aardbeien met de yoghurt, tijmwater en honing in een blender glad.
3. Giet het mengsel in de ijsvormpjes.
4. Steek er een stokje in en zet minstens 2 uur in de vriezer.


Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Aardbei Yoghurtijsjes met Tijm

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 200gr aardbeien (diepvries)
  • 200gr yoghurt
  • 150ml water
  • 3 takjes tijm
  • 1el honing
  • Benodigdheden
  • blender
  • ijsvormpjes
  • eetlepel
  • pan

Instructions

1. Doe het water in de pan en voeg de takjes tijm toe, breng het water aan de kook en zet het vuur uit zodra het water kookt. Laat het water met de takjes tijm erin helemaal afkoelen.
2. Mix de aardbeien met de yoghurt, tijmwater en honing in een blender glad.
3. Giet het mengsel in de ijsvormpjes.
4. Steek er een stokje in en zet minstens 2 uur in de vriezer.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter