Warme chocolademelk hoort voor mij echt bij de winter. Ik maak er altijd een verwenmomentje van waar ik intens van geniet. Ik zorg er daarom ook voor dat de warme chocolademelk die ik drink echt de moeite waard is en met dit unieke recept is het dat zeker. Wie wel eens warme chocolademelk in Italië heeft gedronken weet dat zij daar net zo over denken. De Italiaanse versie van warme chocolademelk is dik, rijk en kruidig. Een geweldig mokje genieten.
Ingrediënten
3 eetlepels cacao poeder
2½ eetlepels suiker
¾ eetlepel maizena
½ theelepel kaneel
snufje cayenne peper
snufje zout
360ml melk
merg uit 1 vanille boon
geklopte slagroom
Benodigdheden
eetlepel
theelepel
mesje
pan
garde
mok
Zo maak je het
Doe de droge ingrediënten; cacao poeder, suiker, maizena, kaneel, cayenne peper en het zout in een kleine steelpan en meng ze met een garde door elkaar. Snij de vanille boon door midden en schraap het binnenste merg eruit. Doe de merg in de pan erbij en een kwart van je melk. Roer nu alles met de garde goed door tot het één geheel is. Schenk de resterende melk erbij en roer weer goed door. Plaats de pan op middelhoog vuur en blijf het mengsel constant roeren voor ongeveer 3 à 4 minuten, totdat het zachtjes begint te koken en dikker wordt. Haal de pan van het vuur en schenk de chocolademelk in twee ruime mokken. Schep of spuit hier de slagroom overheen en maak af met een beetje cacaopoeder als topping.
Heb je dit beauty recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.
Doe de droge ingrediënten; cacao poeder, suiker, maizena, kaneel, cayenne peper en het zout in een kleine steelpan en meng ze met een garde door elkaar. Snij de vanille boon door midden en schraap het binnenste merg eruit. Doe de merg in de pan erbij en een kwart van je melk. Roer nu alles met de garde goed door tot het één geheel is. Schenk de resterende melk erbij en roer weer goed door. Plaats de pan op middelhoog vuur en blijf het mengsel constant roeren voor ongeveer 3 à 4 minuten, totdat het zachtjes begint te koken en dikker wordt. Haal de pan van het vuur en schenk de chocolademelk in twee ruime mokken. Schep of spuit hier de slagroom overheen en maak af met een beetje cacaopoeder als topping.
Ingredients
Instructions