Chia Fresca

door Elske-San Kortsmit

Een klassieker! Chia Fresca ook wel Iskiate genoemd. Een populair drankje onder de harlopers, het wordt al duizenden jaren gebruikt door de Mexicaanse Tarahumara-indianen, één van de beste langeafstandslopers ter wereld, omdat het je lichaam een ​​enorme hoeveelheid uithoudingsvermogen geeft. Chia Fresca is eigenlijk niet meer dan chiazaadjes met water, limoensap en een zoetstof. De chiazaadjes maken van dit drankje zo’n wondermiddel omdat ze ontzettend veel omega-3, omega-6, eiwitten, ijzer, zink en antioxidanten bevatten.

Hoe maak je een Chia Fresca?

Ingredienten
PORTIE CA. 300ML
300ml koud water
2 eetlepels limoensap
3 theelepels chia zaad
2 theelepels honing of een andere zoetstof die je lekker vindt

Benodigdheden
glas

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in een glas en roer goed door. Laat dit voor ongeveer 15 minuten in de koelkast staan, zodat de chiazaadjes de kans krijgen om wat van de vloeistof op te nemen.

Tip: Je kunt de Chia Fresca direct drinken of bewaren voor later. Het kan van tevoren worden gemaakt en blijft in de koelkast 2-3 dagen goed.


Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Chia Fresca

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Ingredients

  • PORTIE CA. 300ML
  • 300ml koud water
  • 2 eetlepels limoensap
  • 3 theelepels chia zaad
  • 2 theelepels honing of een andere zoetstof die je lekker vindt
  • Benodigdheden
  • glas

Instructions

Doe alle ingrediënten in een glas en roer goed door. Laat dit voor ongeveer 15 minuten in de koelkast staan, zodat de chiazaadjes de kans krijgen om wat van de vloeistof op te nemen.

Notes

Tip: Je kunt de Chia Fresca direct drinken of bewaren voor later. Het kan van tevoren worden gemaakt en blijft in de koelkast 2-3 dagen goed.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter