Home Eten & DrinkenSap & water Blauwe Bessen en Basilicum Limonade

Blauwe Bessen en Basilicum Limonade

door Elske-San Kortsmit

Dit recept voor blauwe bessen en basilicum limonade is lekker en gezond met een frisse kick. Het blauwe bessen seizoen valt in de maanden juni tot oktober.

Hoe maak je Blauwe Bessen en Basilicum Limonade?

Ingredienten
250gr suiker
2L water
6 citroenen
150gr blauwe bessen
handje basilicum blaadjes

Benodigdheden
pan
garde
blender
schenkkan
zeef

Zo maak je het

  1. Giet 250ml water en de suiker in een pan en breng dit al roerend aan de kook tot het een suikersiroop is geworden.
  2. Doe de blauwe bessen in een blender en pureer ze fijn. Voeg de blauwe bessen puree en de basilicum blaadjes toe aan de suikersiroop en laat dit 5 minuten op laag vuur koken. Roer het mengsel af en toe goed door.
  3. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Pers ondertussen de citroenen uit. Giet het blauwe bessenmengsel door een zeef in een schenkkan. Giet het citroensap ook door een zeef in de schenkkan erbij. Giet hier het overige water bij en roer alles goed door elkaar.
  4. Zet de limonade in de koeling.


Hoe te gebruiken
Serveer de limonade gekoeld en garneer met een blaadje basilicum en een schijfje citroen.


Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Limonade - Blauwe Bessen en Basilicum

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 250gr suiker
  • 2L water
  • 6 citroenen
  • 150gr blauwe bessen
  • handje basilicum blaadjes
  • Benodigdheden
  • pan
  • garde
  • blender
  • schenkkan
  • zeef

Instructions

 

1.        Giet 250ml water en de suiker in een pan en breng dit al roerend aan de kook tot het een suikersiroop is geworden.

2.       Doe de blauwe bessen in een blender en pureer ze fijn. Voeg de blauwe bessen puree en de basilicum blaadjes toe aan de suikersiroop en laat dit 5 minuten op laag vuur koken. Roer het mengsel af en toe goed door.

3.       Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Pers ondertussen de citroenen uit. Giet het blauwe bessenmengsel door een zeef in een schenkkan. Giet het citroensap ook door een zeef in de schenkkan erbij. Giet hier het overige water bij en roer alles goed door elkaar.

4.       Zet de limonade in de koeling.

Notes

Hoe te gebruiken Serveer de limonade gekoeld en garneer met een blaadje basilicum en een schijfje citroen.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter