Home Eten & DrinkenDiner Broccolisoep met Bieslook

Broccolisoep met Bieslook

door Elske-San Kortsmit

Broccoli is een gezonde groente die een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid van de huid. Het is rijk aan vezels, vitamine C, maar ook K, A en B-complex, zink, ijzer en bètacaroteen. Al deze voedingsstoffen zijn goed voor je gezondheid en om de natuurlijke glans van de huid vast te houden. Deze broccolisoep met bieslook is snel gemaakt en daarom makkelijk vers te serveren als lunch of avondeten.

Hoe maak je Broccolisoep met Bieslook?

Ingredienten
RECEPT VOOR 500ML
1 stronk broccoli
1 sjalotje
1 groentebouillonblokje
500ml water
100ml crème fraiche
olie
peper
handvol verse bieslook

Benodigdheden
maatbeker
mes
pan
staafmixer
waterkoker

Zo maak je het

  1. Kook het water met de waterkoker en giet deze in de maatbeker. Los het bouillonblokje hierin op.
  2. Snipper de sjalot en snij de bieslook fijn. Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de gesnipperde sjalot 2 minuten tot deze glazig is. Voeg de broccoliroosjes, de broccolistam in grove stukken en de bieslook toe. Houd wat bieslook apart voor de garnering. Giet het gekookte water met het bouillonblokje hier overheen en laat 10 tot 12 min koken.
  3. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Wanneer je de soep nog wat te dik vindt, dan kan je er een beetje water aan toevoegen. Roer ca. 2 eetlepels crème fraiche erdoorheen en breng op smaak met wat peper.
  4. Serveer de broccolisoep met een extra dot crème fraiche en strooi er de verse fijngesneden bieslook overheen.

Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Broccolisoep met Bieslook

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • RECEPT VOOR 500ML
  • 1 stronk broccoli
  • 1 sjalotje
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500ml water
  • 100ml crème fraiche
  • olie
  • peper
  • handvol verse bieslook
  • Benodigdheden
  • maatbeker
  • mes
  • pan
  • staafmixer
  • waterkoker

Instructions

Kook het water met de waterkoker en giet deze in de maatbeker. Los het bouillonblokje hierin op.

2.       Snipper de sjalot en snij de bieslook fijn. Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de gesnipperde sjalot 2 minuten tot deze glazig is. Voeg de broccoliroosjes, de broccolistam in grove stukken en de bieslook toe. Houd wat bieslook apart voor de garnering. Giet het gekookte water met het bouillonblokje hier overheen en laat 10 tot 12 min koken.

3.       Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Wanneer je de soep nog wat te dik vindt, dan kan je er een beetje water aan toevoegen. Roer ca. 2 eetlepels crème fraiche erdoorheen en breng op smaak met wat peper.

4.       Serveer de broccolisoep met een extra dot crème fraiche en strooi er de verse fijngesneden bieslook overheen.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter