Home Eten & DrinkenDrinken Kefir Maken van Kokoswater

Kefir Maken van Kokoswater

door Elske-San Kortsmit

Kefir is een gefermenteerde, probiotische drank gemaakt van melk of yogurt. Het heeft een unieke eigen smaak die je het beste kunt vergelijken met een yoghurtdrank of karnemelk. Wanneer je het drinkt geeft het een frisse tinteling in de mond omdat het wat koolzuur en een klein beetje alcohol bevat. Kefir staat erom bekend erg gezond te zijn, het bevat veel mineralen en vitaminen en heeft een hoge voedingswaarde. Het is rijk aan probiotica wat bijdraagt aan een gezonde darmflora. In tegenstelling tot yoghurt, zitten in Kefir ook gisten verwerkt. Door één glas per dag te drinken zou je het je immuunsysteem al kunnen verhogen en de spijsvertering kunnen verbeteren. Dat is natuurlijk geweldig, maar wat als je geen zuivel wil of kan drinken. Dan is het ook mogelijk om Kefir te maken van Kokoswater. Geen zuivel, maar wel alle voordelen van Kefir.

Zo maak je Kefir van Kokoswater

Download hier het Recept

Heb je nog geen login?
Neem dan hier een abonnement op huydt.


Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter