Home Eten & DrinkenDiner Spruitjesstamppot

Spruitjesstamppot

door Elske-San Kortsmit

Spruitjes, die lusten wij wel. En zeker met dit hele makkelijke recept om een lekkere spruitjesstamppot te maken. Door de crème fraiche wordt het stamppotje lekker smeuïg en zoet. Hier ga je echt van smullen.

Hoe maak je een Spruitjesstamppot?

Ingredienten
VOOR 4 PERSONEN
800gr kruimige aardappelen
500gr spruitjes
125gr crème fraiche
klontje boter
peper
zout

Benodigdheden
lepel
pan
stamper

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en kook met een beetje zout in ca. 20 min. gaar.
  2. Maak ondertussen de spruitjes schoon, halveer de spruitjes en kook ze de laatste 10 min. met de aardappels mee.
  3. Giet de aardappelen en de spruitjes af. Stamp de aardappels en spruitjes door elkaar met de stamper. Maak de stamppot smeuïg door er een klein klontje boter en een grote lepel crème fraiche aan toe te voegen. Gebruik niet in één keer alle crème fraiche, maar voeg beetje bij beetje toe totdat het stamppotje de juiste structuur heeft.
  4. Breng op smaak met peper en zout.

Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Spruitjesstamppot

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • VOOR 4 PERSONEN
  • 800gr kruimige aardappelen
  • 500gr spruitjes
  • 125gr crème fraiche
  • klontje boter
  • peper
  • zout
  • Benodigdheden
  • lepel
  • pan
  • stamper

Instructions

Schil de aardappelen en kook met een beetje zout in ca. 20 min. gaar.

2.       Maak ondertussen de spruitjes schoon, halveer de spruitjes en kook ze de laatste 10 min. met de aardappels mee.

3.       Giet de aardappelen en de spruitjes af. Stamp de aardappels en spruitjes door elkaar met de stamper. Maak de stamppot smeuïg door er een klein klontje boter en een grote lepel crème fraiche aan toe te voegen. Gebruik niet in één keer alle crème fraiche, maar voeg beetje bij beetje toe totdat het stamppotje de juiste structuur heeft.

4.       Breng op smaak met peper en zout.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter