Home Eten & DrinkenDiner Spinaziestoof met kikkererwten

Spinaziestoof met kikkererwten

door Elske-San Kortsmit

In ongeveer 30 minuten zet je deze lekkere plant based spinaziestoof op tafel. Tijdens het sudderen komen de sappen van de spinazie vrij die zorgen voor een rijke smaak die je niet zo snel zou verwachten. De kikkererwten passen perfect in deze verwarmende stoofpot. Het is het lekkerst om dit met rijst te eten en eventueel een klodder yoghurt, maar het kan ook heel goed met een andere graansoort gegeten worden of met gekookte aardappels.

Hoe maak je Spinaziestoof met kikkererwten?

Ingrediënten
VOOR 4 PERSONEN
2kg verse bladspinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
300ml groentebouillon
225gr kikkererwten
1 limoen
1el olijfolie
klein bosje peterselie
zwarte peper

Zo maak je het
1. Snipper de ui, snij de knoflook fijn en snij de peterselie en spinazie in reepjes.
2. Doe de olijfolie in een pan en verwarm op hoog vuur.
3. Voeg de ui, knoflook en peterselie toe en bak totdat de ui glazig wordt en de aroma’s vrijkomen.
4. Voeg vervolgend de vers gesneden spinazie toe samen met de groentebouillon en breng het geheel aan de kook.
5. Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat je het ongeveer 15 minuten sudderen.
6. Roer de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten uit blik erdoor en breng op smaak met zwarte peper. Laat alles nog 5 minuten sudderen.
7. Zet ten slotte het vuur uit en maak het gerecht af door er een verse limoen boven uit te knijpen. Dit brengt alle smaken in evenwicht.
8. Serveer de spinaziestoof warm met rijst.


Heb je dit recept gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt.

Spinaziestoof met kikkererwten

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • VOOR 4 PERSONEN
  • 2kg verse bladspinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300ml groentebouillon
  • 225gr kikkererwten
  • 1 limoen
  • 1el olijfolie
  • klein bosje peterselie
  • zwarte peper

Instructions

1. Snipper de ui, snij de knoflook fijn en snij de peterselie en spinazie in reepjes.
2. Doe de olijfolie in een pan en verwarm op hoog vuur.
3. Voeg de ui, knoflook en peterselie toe en bak totdat de ui glazig wordt en de aroma's vrijkomen.
4. Voeg vervolgend de vers gesneden spinazie toe samen met de groentebouillon en breng het geheel aan de kook.
5. Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat je het ongeveer 15 minuten sudderen.
6. Roer de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten uit blik erdoor en breng op smaak met zwarte peper. Laat alles nog 5 minuten sudderen.
7. Zet ten slotte het vuur uit en maak het gerecht af door er een verse limoen boven uit te knijpen. Dit brengt alle smaken in evenwicht.
8. Serveer de spinaziestoof warm met rijst.

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter