Home Cultuur & WelzijnNatuurspiritualiteit Wellness Routine Om Even Helemaal te Resetten: Slaap Uit, Hydrateer Je Huid en Voed Je Haar

Wellness Routine Om Even Helemaal te Resetten: Slaap Uit, Hydrateer Je Huid en Voed Je Haar

door Elske-San Kortsmit

Dagen kunnen soms druk zijn en het is belangrijk goed voor jezelf te blijven zorgen. Neem af en toe de tijd om even helemaal te resetten om opnieuw in contact te komen met jezelf. Met deze routine richt je de aandacht weer helemaal op jouw fysieke en mentale welzijn. Een stomend relax bad met enkel voedende ingrediënten eraan toegevoegd, neem de tijd om je huid eens volledig te exfoliëren en te behandelen met een reinigend masker. Geef het haar een extra voedende behandeling met bijzondere natuurlijke haarolie.

Zet een weelderig stomend bad voor jezelf klaar. Geen telefoon, geen nieuws of social media, niets dat jouw stemming in stressmodus kan laten veranderen. Ga enkel voor ontspanning het komende half uur. Dat komt de algehele gemoedstoestand ten goede. Optimaliseer de herstellende krachten van het nemen van een bad door deze aan te vullen met helend badzout. Voordat je jezelf volledig onderdompelt in het bad, geef je je gehele lichaam een fijne scrub behandeling. Behandel het haar met een verzorgende olie en laat deze tijdens het badderen intrekken.

Wanneer je eenmaal ontspannen in bad ligt, voer dan een paar minder intensieve behandelingen uit. Kies voor een extra hydraterend masker als gezichtsverzorging. Laat dit inwerken terwijl je geniet van de rust. De warmte afkomstig van het bad helpen de ingrediënten om diep door te dringen in de huid voor een nog beter resultaat. Gebruik voor het haar een verzachtende conditioner voor een zijdezacht resultaat.

Wikkel jezelf voor de nabehandeling in een schone zachte handdoek of badjas en kruip in bed om na te stomen, onder de dekens, hou het warm. Verzegel de huid met een hydraterende olie of zachte crème om al het goede uit de voorgaande behandelingen in je huid te sluiten. Ben je eraan toe wat langer te genieten, verleng je moment door nog even je nagels te behandelen. Of om je wenkbrauwen bij te werken. Relax.. Geniet.. even helemaal niets, alleen jij en rust. Dat is goed voor je.


Heb je dit artikel gelezen?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter