Home Interieur & AmbachtAromatherapie De Beste Essentiële Oliën Om Aan Je Bad Toe Te Voegen

De Beste Essentiële Oliën Om Aan Je Bad Toe Te Voegen

door Elske-San Kortsmit

Soms is het nodig om weer even tot jezelf te komen, dan gaat er niets boven het nemen van een ontspannen bad. Het warme water en de juiste ingrediënten hebben herstellende en helende eigenschappen. Ze zorgen voor een intense ontspanning waardoor jij weer tot de kern kan komen. Het toevoegen van de juiste essentiële olie helpt je bij hetgeen jij tijdens het nemen van een bad wil herstellen. Bijvoorbeeld het verminderen van stress om de symptomen van een verkoudheid verlichten. Maar welke essentiële oliën zijn het beste voor in bad?

Essentiële olie voor ontspanning

Lavendel essentiële olie helpt de bloedsomloop te verbeteren en heeft een kalmerend effect, dit zorgt voor een totale ontspanning van lichaam en geest. Gebruik deze essentiële olie aan het einde van een lange, drukke dag om weer helemaal tot rust te komen en jou voorbereid om te gaan slapen.

Essentiële olie voor het verlichten van pijn

Copaiba is een olie die wordt gemaakt van de hars van de Copaiva boom. Deze tropische groene boom groeit in centraal Zuid-Amerika. Copaiba heeft sterke onstekings- en schimmelwerende eigenschappen en werkt pijnstillend. Het heeft een fijne aardse geur die de geest ook kalmeert.

Essentiële olie voor pijnlijke spieren

Frankincense heeft een houtachtig aroma dat velen gebruiken voor ontspanning en ook de rijpere huid heeft veel baat bij het genruik van Frankincense essentiële olie. Maar zet het vooral ook in ter verlichting van pijnlijke spieren tevens houdt het de huid zacht en soepel.

Essentiële olie voor een verkoudheid en droge huid

Wanneer je verkouden bent of je ziek voelt is er maar één essentiële olie de ultieme klassieker die voor verlichting zorgt. Voeg een paar druppeltjes eucalyptus essentiële olie toe aan je badwater. Het hydrateert de droge huid en kalmeert daarmee irritaties en jeuk.


Heb je dit artikel gelezen?
Laat ons weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mijnhuydt

Dit vind je vast ook leuk

Laat een Comment achter